Περιβάλλον

Η κλιματική αλλαγή θα φέρει πιο κρύους Χειμώνες

Οι χώρες της Ευρώπης θα πρέπει να περιμένουν πολύ πιο βαρείς χειμώνες τις επόμενες δεκαετίες, σύμφωνα με μία έρευνα, η οποία υποστηρίζει την ιδέα ότι η παγκόσμια υπερθέρμανση θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο ψυχρές καιρικές συνθήκες σε ορισμένα τμήματα του κόσμου.

Κλιματικοί επιστήμονες πιστεύουν, ότι έχουν βρει αποδείξεις, οι οποίες δείχνουν ότι η απώλεια στρωμάτων πάγου στην Αρκτική μπορεί να επηρεάσουν τα παγκόσμια ρεύματα αέρα και να οδηγήσουν σε πιο ψυχρούς ανέμους για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, στην Κεντρική Ασία και την Ευρώπη.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Nature Geoscience, υποστηρίζει αρκετές προηγούμενες μελέτες, οι οποίες δείχνουν επίσης μια αλλαγή στο κλίμα του χειμώνα στην Ευρασία, ως αποτέλεσμα της απώλειας πάγων στη θάλασσα της Αρκτικής, οι οποίοι έχουν υποχωρήσει σημαντικά τις τελευταίες τρεις ή τέσσερις δεκαετίες.

Οι επιστήμονες από την Ιαπωνία, που υπογράφουν την τελευταία αυτή μελέτη αναφέρουν ότι η «ψυχρή» αυτή επίδραση είναι απίθανο να διαρκέσει πέρα από τον αιώνα που διανύουμε.


Η άνοδος της θερμοκρασίας τελικά θα ακυρώσει οποιαδήποτε «τοπική» επίδραση ψύχους που θα προκαλέσει η απώλεια πάγων, παρότι όπως αναφέρουν οι ερευνητές, δεν μπορεί να προβλεφθεί πότε θα συμβεί αυτό.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Την έρευνα διεξήγαγαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Τόκιο και του Εθνικού Ινστιτούτου για τις Περιβαλλοντικές Μελέτες και την Έρευνα στους Πόλους της Ιαπωνίας.

Newsbeast


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button