Δευτέρα, 17 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΙσπανία | Επενδύουν στην κλωνοποίηση δέντρων

Ισπανία | Επενδύουν στην κλωνοποίηση δέντρων

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Η Ισπανία, σε μια προσπάθεια διάσωσης των σπάνιων ειδών της, κλωνοποιεί πολύτιμα δέντρα ώστε να αντικαταστήσει σε βάθος χρόνου όσα χάθηκαν και προσφέρουν τροφή και καταφύγιο στην άγρια ζωή.
Ο χιονιάς τα καίει. Τα σπάει. Τα ισοπεδώνει. Στη Μαδρίτη, η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε την περιοχή στις αρχές Ιανουάριου προκάλεσε ζημιές σε μισό εκατομμύριο δένδρα.

Εξειδικευμένη ομάδα διάσωσης αποφάσισε να κλωνοποιήσει μερικά από τα πιο πολύτιμα είδη, δημιουργώντας γενετικά πανομοιότυπα αντίγραφα για να μπορέσουν να τα χαρούν οι επόμενες γενιές.

mechanical adv 2021

«Συλλέγουμε τμήματα από αυτήν την παλαιά αιωνόβια βελανιδιά που έπεσε λόγω της οικολογικής καταστροφής που προκλήθηκε από τη καταιγίδα Φιλομένα» σημείωσε ο επικεφαλής Αγροδασοκομίας Ινστιτούτου Αγροτικής Ανάπτυξης IMIDRA Μαδρίτης, Φρανθίσκο Μολίνα.

apostolakis adv 2

Η ομάδα κόβει μεγάλα κλωνάρια σε κομμάτια 20 εκατοστών για να σταλούν στο εργαστήριο. Η μέθοδος κλωνοποίησης στα φυτά είναι αντίστοιχη με αυτή της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

«Τα δείγματα καθαρίζονται, εμβαπτίζονται σε μυκητοκτόνα και μετά τοποθετούνται σε ένα υπόστρωμα για να βγάλουν φρέσκα φύλλα» συμπλήρωσε η Ινμακουλάδα Χερνάντεθ, ερευνήτρια του Ινστιτούτου Αγροτικής Ανάπτυξης IMIDRA Μαδρίτης.

Από τα νέα φύλλα θα προσπαθήσουν να προκαλέσουν τον σχηματισμό σπόρων βελανιδιού ώστε να διαφυλαχθούν τα γονίδια του δέντρου. Το πολύτιμο αυτό είδος δεν χαρίζει μόνο οξυγόνο στη φύση αλλά προσφέρει και τον καρπό της στους ισπανικούς χοίρους.

zygos gif 2020b
wind one adv
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble