ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ηρθε στην Ελλάδα το πρώτο «ανακυκλόψαρο»Εγκαταστάθηκε στην παραλία Αλίμου και άρχισε ήδη να «τρώει» πλαστικά ο «Σάββας», το πρώτο «ανακυκλόψαρο» στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια μεταλλική κατασκευή σε σχήμα καρχαρία, που ως στόχο έχει να συγκεντρώνει πλαστικό για ανακύκλωση, αλλά και να ευαισθητοποιεί περιβαλλοντικά όλους τους πολίτες και κυρίως τα παιδιά. Ενώ, αντίστοιχο «αδερφάκι» του υπάρχει και στην Κύπρο.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ο Σάββας εγκαταστάθηκε πρόσφατα μπροστά ακριβώς από το Cine Alimos, από τους εθελοντές της περιβαλλοντικής οργάνωσης All For Blue Organization και τη φαρμακευτική εταιρεία Medochemie.

Πριν τα εγκαίνια, οι πιστοποιημένοι δύτες του οργανισμού και αθλητές της ομάδας onebreath.gr είχαν πραγματοποιήσει υποβρύχιο καθαρισμό στην περιοχή μπροστά από τον καρχαρία.

swell adv 2021

Μάλιστα, ο κόσμος έδειξε να ανταποκρίνεται άμεσα καθώς μικροί και μεγάλοι σπεύδουν να «ταΐσουν» τον Σάββα με πλαστικά καθημερινής χρήσης, κάθε είδους.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

sabbas anakuklopsaro

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η επικεφαλής του All For Blue Organisation Κατερίνα Τοπούζογλου, «στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, και να δοθεί το καλό παράδειγμα ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η ιδέα του “ανακυκλόψαρου” αποδεικνύεται πολύ επιτυχημένη, αν κρίνει κανείς από την ενθουσιώδη αντίδραση των μικρών παιδιών, που παραβρέθηκαν στην παραλία και γέμισαν με πλαστικά μπουκάλια την κοιλιά του πεινασμένου καρχαρία».

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, ότι «τρέχει» διαγωνισμός, όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να ανεβάσουν φωτογραφία τους την ώρα που «ταΐζουν» τον Σάββα με το hashtag #AllForBlue και κάθε εβδομάδα θα προσφέρονται στην πιο ευρηματική φωτογραφία, δώρο ένα πουγκί ανοξείδωτα, μπλε καλαμάκια από τον οργανισμό All For Blue.

sabbas anakuklopsaro


Σχετικά άρθρα

Back to top button