ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ινδία: Το 2016 ο μεγαλύτερος ηλιακός σταθμός παραγωγής ενέργειας στον κόσμο

Η κατασκευή του μεγαλύτερου ηλιακού σταθμού παραγωγής ενέργειας στον πλανήτη ξεκίνησε στην κεντρική Ινδία, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί ως τον Αύγουστο του 2016. Ο νέος σταθμός θα έχει ισχύ 750 μεγαβάτ και όταν ξεκινήσει τη λειτουργία του θα αφήσει στη δεύτερη θέση τον σταθμό Desert Sunlight στην Καλιφόρνια, ο οποίος έχει ισχύ 550 μεγαβάτ.

Ο σταθμός κατασκευάζεται στην πολιτεία Μάντια Πραντές σε μία τοποθεσία έκτασης 15 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

caffeine adv2020b

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 643 εκατομμύρια δολάρια και θα χρηματοδοτηθεί από μία κοινοπραξία της κρατικής εταιρείας Urja Vikas Nigam και της εταιρείας Solar Energy Corporation of India. Τουλάχιστον 20 τοις εκατό της παραγόμενης ενέργειας θα χρησιμοποιείται για να καλύπτει τις ανάγκες της πολιτείας.

«Σκοπεύουμε να εγκαινιάσουμε το σταθμό στις 15 Αυγούστου 2016. Η απόκτηση της γης θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του μήνα και περισσότερο από το 90 τοις εκατό της έκτασης ανήκει στην κυβέρνηση», δήλωσε ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Ανανέωσιμων Πηγών Ενέργειας Σούντι Ραντζάν Μοχάντι.

neratzoulis neo

Στα πλαίσια της στροφής της χώρας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τουλάχιστον 25 ηλιακά πάρκα και πολυάριθμα έργα ηλιακής ενέργειας σχεδιάζονται στις πολιτείες Ρατζαστάν, Γκουτζαράτ, Τζαμού και Κασμίρ.

Έως το 2022 η Ινδία σκοπεύει να έχει εγκαταστήσει έργα ηλιακής ενέργειας συνολικής ισχύος 100 γιγαβάτ. Εξάλλου, η Κίνα έχει θέσει τον ίδιο στόχο έως το 2020.

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να κάνουμε ένα κβαντικό άλμα στην παραγωγή και συνδεσιμότητα ενέργειας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι την περασμένη Κυριακή στα πλαίσια διεθνούς συνεδρίου, παρά την περιορισμένη διαθεσιμότητα κατάλληλων εκτάσεων στη χώρα.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button