Σάββατο, 12 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΗ προετοιμασία του κήπου την Ανοιξη

Η προετοιμασία του κήπου την Ανοιξη

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Ο χειμώνας έφυγε –ημερολογιακά τουλάχιστον σίγουρα- μπήκε η άνοιξη και οδεύουμε για καλοκαίρι. Δηλαδή, έχει έρθει η στιγμή να αρχίσουμε να προετοιμάζουμε τον κήπο (ή το μπαλκόνι όσοι δεν έχουν) για την καινούρια εποχή που μόλις ξεκίνησε.

mechanical adv 2021

Διαβάστε παρακάτω μερικές σχετικές συμβουλές από τον Andrew Tarantola.

apostolakis adv 2

Ελέγξτε την κατάσταση του εδάφους και τα εργαλεία σας

Επιθεωρήστε τον κήπο σας. Ελέγξτε το έδαφος, την κλίση του, αν έχει ζιζάνια, ποια πολυετή φυτά είναι σε καλή κατάσταση κ.τ.λ. Προτού αρχίσετε να σκάβετε τρύπες για να φυτέψετε σπόρους, ελέγξτε σε τι κατάσταση είναι τα εργαλεία σας.

Καθαρίστε και ακονίστε κλαδευτήρια, μηχανήματα κουρέματος και ηλεκτρικά εργαλεία όπως αλυσοπρίονα, ψαλίδια και χορτοκοπτικές μηχανές.

Επιδιορθώστε τις περιφράξεις και τις πέργκολες

Οι ξύλινες περιφράξεις και οι πέργκολες κάποια στιγμή σαπίζουν. Όταν υποχωρήσουν οι βροχές και πέσει ο υδροφόρος ορίζοντας -άλλωστε το να τοποθετήσετε ένα καινούριο κομμάτι στο υγρό χώμα δε θα ωφελήσει σε τίποτα- αντικαταστήστε τα παλιά κομμάτια που χρειάζονται αλλαγή, προσέχοντας να μην τραυματίσετε ρίζες φυτών που ενδεχομένως να υπάρχουν κοντά.

Καθαρίστε το χώμα και απαλλαγείτε από τα ανεπιθύμητα ζιζάνια και έντομα

Πριν ξεκινήσετε την τροποποίηση του εδάφους σας, θα πρέπει πρώτα να καθαρίσετε τυχόν πεσμένα φύλλα, κλαδιά, τα νεκρά φυτά, και άλλα λιπασματοποιήσιμα υπολείμματα από την επιφάνειά του, αφαιρώντας και τα ζιζάνια που βρίσκονται στο οικόπεδο σε βάθος.

Ανακατέψτε το χώμα για να εμφανιστούν κι άλλα παράσιτα που παραμένουν «κρυμμένα» μέσα σε αυτό και ελέγξτε την ποιότητά του για να θεραπεύσετε τυχόν μολύνσεις.

Φυσικά, στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά εντομοκτόνα, αλλά υπάρχουν πολλές φυσικές λύσεις που είναι εξίσου αποτελεσματικές, χωρίς να βλάπτουν το περιβάλλον.

Τα δαχτυλίδια χαλκού γύρω από τους μίσχους των φυτών μπορεί να κρατήσουν τα σαλιγκάρια μακριά, και δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε χημικά, η παρουσία των οποίων μπορεί να αλλάξει το pH του εδάφους.

Το λίπασμα τσαγιού είναι εξίσου ισχυρό, αν όχι περισσότερο, από οποιοδήποτε εμπορικά διαθέσιμο ανόργανο λίπασμα.

Ένα ακόμη «φυσικό όπλο» που έχετε στα χέρια σας είναι τα κατακάθια του καφέ, τα οποία διώχνουν μακριά τους γυμνοσάλιαγκες και προσφέρουν μια έξτρα δόση αζώτου στο χώμα.

zygos gif 2020b
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ