Δευτέρα, 17 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝH Shell προσπαθεί να απεξαρτηθεί από το πετρέλαιο

H Shell προσπαθεί να απεξαρτηθεί από το πετρέλαιο

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Η Royal Dutch Shell, μια από τις πολυεθνικές που καθόρισε την πετρελαιοβιομηχανία, σταδιακά στρέφεται μακριά από τα ορυκτά καύσιμα που την έκαναν πλούσια αλλά παράλληλα επιδείνωσαν την κρίση της κλιματικής αλλαγής.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η παραγωγή σε υδρογονάνθρακες κορυφώθηκε πριν ξεσπάσει η πανδημία και σταδιακά θα πέσει για να δώσει τη θέση της σε λιγότερο ρυπογόνες μορφές ενέργειας.

mechanical adv 2021

Η Shell είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι σκοπεύει να έχει μηδενίσει τις καθαρές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050. Το σχέδιο που παρουσιάζει τώρα για την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου προβλέπει μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 με 2 τοις εκατό το χρόνο.

apostolakis adv 2

Όπως αναφέρει το Associated Press, η ολλανδο-βρετανική πολυεθνική θα καταργήσει επτά από τα 13 διυλιστήριά της και θα περιορίσει την παραγωγή βενζίνης και ντίζελ κατά 55% την επόμενη δεκαετία.

Αντίστοιχα σχέδια για μείωση των εκπομπών άνθρακα έχουν κι άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες, κυρίως ευρωπαϊκές.

Η βιομηχανία υδρογονανθράκων κατηγορείται ότι αργεί να λάβει μέτρα περιορισμού της ρύπανσης, ειδικά μετά την υπογραφή της Συμφωνίας του Παρισιού που προβλέπει ότι η άνοδος της μέσης θερμοκρασίας πρέπει να περιοριστεί στον 1,5 βαθμό Κελσίου, σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα, μέχρι τα τέλη του αιώνα.

«Επιταχύνουμε τη στρατηγική μας για να μειώσουμε τις εκπομπές άνθρακα και να προσθέσουμε αξία για τους μετόχους, τους πελάτες μας και την κοινωνία» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Shell Μπεν φαν Μπόιρντεν.

Η εταιρεία σχεδιάζει ωστόσο να αυξήσει την παραγωγή υγροποιημένου αερίου, βιοαιθανόλης και υδρογόνου αλλά και να αντισταθμίσει τις εκπομπές της με πράσινα έργα όπως οι αναδασώσεις, τα οποία θα χρηματοδοτεί με 100 εκατ. δολάρια το χρόνο.

Από την πλευρά τους, ορισμένες περιβαλλοντικές οργανώσεις θεωρούν ότι το σχέδιο της Shell δεν είναι αρκετά φιλόδοξο, δεδομένης της ταχύτητας με την οποία πρέπει να μηδενιστούν οι εκπομπές άνθρακα.

Η Greenpeace επισήμανε ότι η Shell δεν θα προβεί σε απότομη μείωση της παραγωγής, αλλά απλά θα την αφήσει να πέσει καθώς η παγκόσμια οικονομία υιοθετεί πιο καθαρές ενεργειακές λύσεις.

Η οργάνωση εξέφρασε επίσης αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του σχεδίου αντιστάθμισης των εκπομπών με δενδροφυτεύσεις.

zygos gif 2020b
wind one adv
eleonora radeva
Eleonora Radevahttps://www.cna.gr
Ονομάζομαι Ράντεβα Ελεονώρα και είμαι 19 ετών. Κατάγομαι από την Βουλγαρία και είμαι γεννημένη στην Ιεράπετρα Λασιθίου. Σπουδάζω Παιδαγωγικά Προσχολικής Εκπαίδευσης στον τομέα Βοηθός Βρεφονηπιοκόμος. Τα χόμπι μου είναι κυρίως η φωτογράφιση, το διάβασμα βιβλίων και η γυμναστική.
bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble