ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

H λύση του Κατάρ για να αντιπαρατεθεί με τη ζέστηΜια απογευματινή βόλτα στην Ντόχα δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε ένα ούτως ή άλλως ζεστό έθνος.

Το Κατάρ φαίνεται πάντως να βρίσκει τη λύση στις περιπέτειες, κλιματίζοντας τους εξωτερικούς του χώρους!

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Όπως μας λέει η «Washington Post», η χώρα έχει αρχίσει ήδη να εγκαθιστά κλιματιστικά σώματα σε αναρίθμητους υπαίθριους χώρους, περιλαμβανομένων λαϊκών αγορών, γηπέδων και πεζοδρόμων.

«Αν κλείσεις τα air conditions, θα γίνει αφόρητο. Δεν μπορείς να λειτουργήσεις ικανοποιητικά», είπε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα ο Yousef al-Horr, ιδιοκτήτης της εταιρίας Gulf Organization for Research and Development.

swell adv 2021

Το Κατάρ βιώνει ήδη αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του κατά 2 βαθμούς Κελσίου, την ίδια ώρα που η παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας δεν ξεπερνά τους 0,8 βαθμούς.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Την ώρα βέβαια που η χώρα κλιματίζει διαρκώς και μαζικά τους εξωτερικούς της χώρους, οι φωνές που θεωρούν την κίνηση εντελώς λάθος πληθαίνουν. Και όχι μόνο για την πενιχρή αποτελεσματικότητα του κλιματισμού σε εξωτερικό χώρο, αλλά κυρίως για τον εφιάλτη που είναι το air condition για το περιβάλλον.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που το Κατάρ παραμένει μια από τις χώρες με το μεγαλύτερο αποτύπωμα άνθρακα στον πλανήτη!


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button