ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΕΟΑΝ: Μάσκες και γάντια – Που ΔΕΝ τα πετάμε


Τελευταία ενημέρωση:

Την προσοχή μας εφιστά ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης για τα επικίνδυνα σκουπίδια, που δημιουργεί η αυξημένη χρήση μασκών και γαντιών μίας χρήσης ελέω κορωνοϊού. Ωστόσο κάποιοι… «αξιότιμοι» συμπολίτες μας τα πετούν ακόμη και στα πάρκα!Σύμφωνα με την εντολή που εξέδωσε ο ΕΟΑΝ:

«Γάντια και μάσκες μίας χρήσεως απορρίπτονται ΜΟΝΟ στον κάδο σύμμεικτων απορριμμάτων και ΟΧΙ στον μπλε κάδο! Γάντια και μάσκες μίας χρήσεως ΔΕΝ ανακυκλώνονται», καθώς αποτελούν εν δυνάμει φορείς εξάπλωσης του ιού.

Και…βέβαια – συμπληρώνουμε εμείς – δεν τα πετάμε όπου βρίσκουμε και ιδιαίτερα σε δημόσιος χώρους όπως είναι οι δρόμοι τα πεζοδρόμια και τα πάρκα.

Δυστυχώς κάποιοι ασυνείδητοι δεν τηρούν καν τους στοιχειώδεις κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος χώρου, όπου οι ίδιοι και τα κατοικίδια τους απολαμβάνουν τις βόλτες τους.

Όπως θα δείτε στις φωτό που δημοσιεύει το www.ecozen.gr από το δασύλλιο στον Περισσό (απέναντι ακριβώς από το Άλσος Βείκου στα όρια των Δήμων Γαλατσίου και Νέας Ιωνίας), κάποιοι απερίγραπτοι πετούν γάντια, μάσκες, μπουκάλια που χρησιμοποίησαν/έπιασαν λίγο νωρίτερα εκεί που περπατούν και κάθονται (κάτω από παγκάκια), αδιαφορώντας επιδεικτικά για τον κίνδυνο που διασπείρουν τόσο στους άλλους πολίτες όσο και στους εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Την ίδια στιγμή -και δεδομένης της ισχύος του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας- άγνωστο παραμένει αν και πότε αυτά τελικά θα μαζευτούν.

Πρόκειται για ασυγχώρητη και αντικοινωνική πράξη που προσβάλει έναν ολόκληρο λαό, κατά τα άλλα εύστροφο, ικανό και περήφανο. Ντροπή τους…

Προσέχουμε την υγεία μας.
Μένουμε σπίτι.

Πηγή
ecozen.gr
Ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Close
Close