Περιβάλλον

Διοξείδιο του Θείου πάνω από την Ελλάδα!

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου για εκπομπές διοξειδίου του Θείου (SO2) που καταγράφηκαν στην Ελλάδα, μετά το «ξύπνημα» του ηφαιστείου της Αίτνας.

Οπως αναφέρουν ιταλικά ΜΜΕ, από το νοτιοανατολικό κρατήρα του πύρινου γίγαντα της Σικελίας βγαίνει πυκνός καπνός, ενώ εκτοξεύθηκαν, επίσης, θραύσματα από πυρακτωμένα πετρώματα και περιορισμένη ποσότητα λάβας.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Μέχρι στιγμής, η λειτουργία του αεροδρομίου της πόλης της Κατάνης (η οποία βρίσκεται κοντά στην Αίτνα) δεν έχει επηρεαστεί, ενώ το σύννεφο καπνού έχει αγγίξει τα εννέα χιλιόμετρα ύψους.

Για το «ξύπνημα» της Αίτνας ανέβασε ανάρτηση ο Σάκης Αρναούτογλου με την οποία προειδοποιεί ότι εκπομπές διοξειδίου του Θείου έφτασαν στην Ελλάδα, ενώ ζητά τη γνώμη ειδικών για το πώς μπορεί αυτό να επήρεάσει τη χώρα μας.


Αναλυτικά, στην ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει:

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

«Οι εκπομπές διοξειδίου του Θείου (SO2) από τη έκρηξη της Αίτνας, που καταγράφηκαν από δορυφόρο έφτασαν στην Ελλάδα!

Μετά από 22 ημέρες το ηφαίστειο ξέσπασε το πρωί 21 Σεπ και η πορεία των εκπομπών διοξειδίου του Θείου (SO2) από τη σημερινή έκρηξη της καταγράφηκε από τον δορυφόρο Sentinel5p / Copernicus

Αν στην μετεοπαρέα μας έχουμε ειδικούς επί του θέματος θα χαρούμε να έχουμε τις απόψεις τους για το αν και τι σημαίνει αυτό για την περιοχή μας!»


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button