ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για την «ρύπανση» σε παραλίες – Να το πιστέψουμε;

To Σαββατοκύριακο πολλοί ήταν αυτοί οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία για να κάνουν το πρώτο μπάνιο του καλοκαιριού, σε ολόκληρη τη χώρα, λόγω των απίστευτα υψηλών θερμοκρασιών για τον Μάιο.

Αρκετοί όμως σε κάποιες παραλίες -σε Ρόδο και Κρήτη- ήρθαν αντιμέτωποι με ένα θέαμα που φαινόταν να είναι κάποιου είδους θαλάσσια ρύπανση. Με αφορμή αυτό το γεγονός, το Λιμενικό εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία διευκρινίζει πως δεν πρόκειται για ρύπανση αλλά για φυτοπλαγκτόν σε παραλίες Ρόδου και Κρήτης.

caffeine adv2020b

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

«Με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία έχουν παρατηρηθεί θαλάσσιες ρυπάνσεις στις ακτές Κιοταρίου και Τραγανού της ν. Ρόδου, καθώς και σε ακτές του Νομού Ηρακλείου Κρήτης, από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, διευκρινίζεται ότι κατόπιν επιτόπιων αυτοψιών που διενήργησαν στελέχη των οικείων Λιμενικών Αρχών, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ποσὀτητες φυτοπλαγκτόν που εμφανίστηκαν στις εν λόγω ακτές, πιθανότατα λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται, για θαλάσσιες ρυπάνσεις.»

neratzoulis neo

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button