Ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για την «ρύπανση» σε παραλίες – Να το πιστέψουμε;

467

To Σαββατοκύριακο πολλοί ήταν αυτοί οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία για να κάνουν το πρώτο μπάνιο του καλοκαιριού, σε ολόκληρη τη χώρα, λόγω των απίστευτα υψηλών θερμοκρασιών για τον Μάιο.

Αρκετοί όμως σε κάποιες παραλίες -σε Ρόδο και Κρήτη- ήρθαν αντιμέτωποι με ένα θέαμα που φαινόταν να είναι κάποιου είδους θαλάσσια ρύπανση. Με αφορμή αυτό το γεγονός, το Λιμενικό εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία διευκρινίζει πως δεν πρόκειται για ρύπανση αλλά για φυτοπλαγκτόν σε παραλίες Ρόδου και Κρήτης.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

«Με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία έχουν παρατηρηθεί θαλάσσιες ρυπάνσεις στις ακτές Κιοταρίου και Τραγανού της ν. Ρόδου, καθώς και σε ακτές του Νομού Ηρακλείου Κρήτης, από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, διευκρινίζεται ότι κατόπιν επιτόπιων αυτοψιών που διενήργησαν στελέχη των οικείων Λιμενικών Αρχών, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ποσὀτητες φυτοπλαγκτόν που εμφανίστηκαν στις εν λόγω ακτές, πιθανότατα λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται, για θαλάσσιες ρυπάνσεις.»