Κυριακή, 13 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΑνακάλυψαν ίχνη πλαστικού σε πόσιμο νερό σε όλο τον κόσμο

Ανακάλυψαν ίχνη πλαστικού σε πόσιμο νερό σε όλο τον κόσμο

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Τα ευρήματα νέας έρευνας σχετικά με το νερό που καταναλώνουμε δεν είναι και τόσο ευοίωνα, καθώς οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το 83% των δειγμάτων πόσιμου νερού βρύσης ήταν μολυσμένο με ίχνη πλαστικού, κάτι που σημαίνει ότι δισεκατομμύρια άνθρωποι εκτίθενται σε κίνδυνο.

Περισσότερες από 12 χώρες συμμετείχαν στην έρευνα, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό της Orb Media και δημοσιεύτηκε στο βρετανικό Guardian. Βάσει των αποτελεσμάτων, οι ΗΠΑ κατέγραψαν το υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης με 94%, σε δείγματα νερού βρύσης που πάρθηκαν από κτίρια όπως το Κογκρέσο, τον Εθνικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό, τον πύργο του Τραμπ στη Νέα Υόρκη κ.ά. Ακολουθούν σε ποσοστά μόλυνσης ο Λίβανος και η Ινδία.

mechanical adv 2021

Όσον αφορά στα ευρωπαϊκά κράτη, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Γαλλία σημείωσαν το μικρότερο ποσοστό μόλυνσης, το οποίο όμως και πάλι ανήλθε στο 72%. Συνολικά, ο μέσος όρος ινών που βρέθηκαν σε κάθε δείγμα 500ml ανήλθε σε 4.8 για τις ΗΠΑ και 1.9 για τα κράτη της Ευρώπης.

apostolakis adv 2

Αυτή η νέα έρευνα αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της μόλυνσης του περιβάλλοντος σε όλο τον κόσμο από την εκτεταμένη χρήση πλαστικού. Προηγούμενες αντίστοιχες έρευνες είχαν αναδείξει το ζήτημα της μόλυνσης των ωκεανών από πλαστικό, καταλήγοντας ότι οι άνθρωποι τελικά καταναλώνουμε μέσω των θαλασσινών το πλαστικό με το οποίο επιβαρύνουμε τις θάλασσές μας.

«Έχουμε αρκετά στοιχεία από την παρατήρηση της πανίδας του πλανήτη και τον αντίκτυπο που έχει σε αυτήν η μόλυνση από πλαστικό», δήλωσε αναφορικά με την έρευνα της Orb Media ο Dr Sherri Mason, καθηγητής σε πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και συμπλήρωσε: «Εφόσον επηρεάζει την πανίδα, πώς είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι δεν θα επηρεάσει κι εμάς κάποια στιγμή με τον οποιοδήποτε τρόπο;».

zygos gif 2020b
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-