Κυριακή, 13 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΆκρως επικίνδυνα τα κέντρα διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών

Άκρως επικίνδυνα τα κέντρα διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Τοξικές «βόμβες» άκρως επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον αλλά και την… τσέπη μας αποτελούν τα Κέντρα Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ), και το υπουργείο Περιβάλλοντος θα πρέπει να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες για να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο.

Τα μειωμένα αντανακλαστικά που υπέδειξε αρχικά το ΥΠΑΠΕΝ στο θέμα της τοξικής φωτιάς στο ΚΔΑΥ Ασπροπύργου, καλό θα είναι να αναστραφούν, μια και θα πρέπει να γίνει άμεσα εξονυχιστικός έλεγχος στα «χρυσωρυχεία» της ανακύκλωσης σε ολόκληρη τη χώρα και να μην περιοριστούν οι όποιες ενέργειες της πολιτείας μόνο στο θέμα του Ασπροπύργου.

mechanical adv 2021

Όπως σημειώνουν άτομα που γνωρίζουν τα της ανακύκλωσης, η πολιτεία θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε ελέγχους για να διαπιστώσει εάν πράγματι τηρούνται οι όροι ασφαλείας και πυρασφάλειας αυτών των μονάδων αφού πρόκειται για δραστηριότητες με μεγάλη επικινδυνότητα, που σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς η επιχείρηση κατάσβεσης είναι εξαιρετικά δύσκολη.

apostolakis adv 2

Παράλληλα, θα πρέπει να ξεσκονίσει όλες τις εγκαταστάσεις ανακύκλωσης, για να διαπιστώσει εάν υπάρχουν παράλληλες, κρυφές δραστηριότητες με παράνομη μεταφορά σύμμεικτων απορριμμάτων. Άλλωστε, ο επιχειρηματίας που εκμεταλλευόταν την εγκατάσταση στον Ασπρόπυργο έχει καταγγελθεί στο παρελθόν για παράνομη μεταφορά σύμμεικτων σκουπιδιών από κάθε γωνιά της Ελλάδας ως δήθεν υπολείμματα ανακύκλωσης με το αζημίωτο και με μεγάλο κύκλο εμπλεκομένων στο χρυσοφόρο κόλπο.

Όπως σημειώνουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΟΕΑ), Greenpeace και Δίκτυο Μεσόγειος SOS, η φωτιά στον Ασπρόπυργο ήταν η δεύτερη καταστροφική σε εγκατάσταση ανακύκλωσης στην Αττική τα τελευταία δυο χρόνια και γι’ αυτό πρέπει να διερευνηθούν άμεσα τα πραγματικά αίτια για τα οποία οι μονάδες είτε δεν λειτουργούν είτε υπολειτουργούν. Το θέμα αυτό, όπως επισημαίνουν, σχετίζεται άμεσα και με την πτώση των ποσοστών ανακύκλωσης στην Αττική.

Και για να μην ξεχνιόμαστε και υποτιμάται το θέμα της προστασίας της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, να υπενθυμίσουμε ότι από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο εκλύθηκαν και εισπνεύσαμε τοξικές χημικές ουσίες, μεταξύ των οποίων και διοξίνες που είναι καρκινογόνες.

Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής να ζητήσει από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» να προχωρήσουν σε μετρήσεις αιωρούμενων σωματιδίων και άλλων δεικτών ρύπανσης είναι θετική, μια και άμεσα διαπιστώθηκε ότι, τουλάχιστον όσον αφορά τα αιωρούμενα σωματίδια, οι συγκεντρώσεις κοντά στην εγκατάσταση ήταν πολύ υψηλότερες από αυτές που ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

zygos gif 2020b
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ