ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα θα ανακοινωθεί η παράταση όλων των επιδομάτων ανεργίας

Σήμερα θα ανακοινωθεί η παράταση όλων των επιδομάτων ανεργίας για ακόμη δύο μήνες σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε πως τα 534 ευρώ θα εξακολουθήσουν να δίνονται στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, υπό τον όρο να μην γίνονται απολύσεις.

brands heaven2021

O κ. Χατζηδάκης αποκάλυψε πως το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται μελέτη για την επόμενη μέρα για την εργασία, την κατάρτιση και την επιδοτούμενη απασχόληση «από τις πρώτες ημέρες έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε για την ομαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα της πανδημίας. πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα να αξιοποιήσουμε όλα τα κονδύλια που έχουμε από την ε.ε.» είπε ο κ. χατζηδάκης, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην εστίαση με πόρους του ταμείου ανάκαμψης για την επιδοτούμενη απασχόληση και τα προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης.

Σε σχέση με τις εκκρεμείς συντάξεις, είπε πως το κράτος δεν υπερηφανεύεται για τις επιδόσεις του στον τομέα αυτό, «έχουμε 155.000 κύριες, περίπου τόσες επικουρικές και παράλληλες συντάξεις που εκκρεμούν. κάνουμε προσπάθεια με τροπολογία στη βουλή να αποδοθεί ένας αριθμός εθνικών συντάξεων. είναι για εμάς η νούμερο ένα πρόκληση» τόνισε.

neratzoulis neo

Σε τρεις επόμενες φάσεις μέσα στο 2021 θα δοθεί σύνταξη ψηφιακά σε ποσοστό 80% με 85% για τις νέες συντάξεις.
Σχετικά άρθρα

Back to top button