ΕΛΛΑΔΑ

Βόμβα Σόιμπλε: Δεν θα υπάρξει κούρεμα του χρέους

Σε δείπνο που διοργάνωσε την Τρίτη προς τιμήν του η εφημερίδα «Handelsblatt» μίλησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. «Τώρα δεν υφίσταται καμία ανάγκη για ένα «πραγματικό κούρεμα» του ελληνικού χρέους», είπε ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος για συμφωνία στο Eurogroup σε δύο εβδομάδες.

O Γερμανός υπουργός υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι για δέκα χρόνια απαλλαγμένη από το βάρος του χρέους, ενώ τόνισε ότι το ζήτημα θα εξεταστεί εκ νέου, εφόσον η βιωσιμότητά του δεν έχει επιτευχθεί μεσοπρόθεσμα.

«Δεν θα υπάρξει απόφαση για «κούρεμα» χρέους», επανέλαβε αναφερόμενος στο επερχόμενο Eurogroup της 24ης Μαΐου, σημειώνοντας ότι «δεν χρειάζεται να αποπληρωθούν τα δάνεια για δέκα χρόνια» και ότι «η καταβολή των τόκων έχει αναβληθεί».

«Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή πρέπει να πληρώσει μηδέν ευρώ», δήλωσε εν συνεχεία και παρατήρησε ότι «υπάρχουν και καλές ειδήσεις από την Ελλάδα», επικαλούμενος δημοσιονομικά στοιχεία.

Eπανέφερε μια παλιά του δήλωση για την Ελλάδα, λέγοντας ότι «δεν πρέπει να ρίχνουμε περισσότερο κρασί σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο» και προέβλεψε ακόμη ότι ο δρόμος της μακροχρόνιας προσαρμογής θα είναι δύσκολος και πολιτικά για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Παραδέχθηκε επίσης ότι στην αρχή της κρίσης διαφωνούσε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ωστόσο εν συνεχεία την επαίνεσε.

Τέλος, για τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία για την προσφυγική κρίση και την στάση του Τούρκου Προέδρου, ο κ. Σόιμπλε, τόνισε ότι και στον ίδιο δεν αρέσουν πολλά στον Ταγίπ Ερντογάν, αλλά όπως είπε, «πρέπει να συνεργαστούμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close