ΕΛΛΑΔΑ

Βιβλιάρια υγείας σε ανασφάλιστους μέσω των ΚΕΠ

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί η κοινή υπουργική απόφαση για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα υγείας. Η απόφαση αφορά τη χορήγηση βιβλιαρίων υγείας σε όλους τους ανασφάλιστους Ελληνες και αλλοδαπούς που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, στους αιτούντες άσυλο, καθώς και σε εγκύους και σε παιδιά ανεξαρτήτως νομικού καθεστώτος. Τα βιβλιάρια θα είναι τα «διαβατήριά τους» για δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

Εδώ και δέκα ημέρες έχει ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση επί του σχεδίου υπουργικής απόφασης και, μετά την απαραίτητη σχετική επεξεργασία, σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών από τα συναρμόδια υπουργεία. Ο αρχικός στόχος του υπουργείου είναι να ξεκινήσει η χορήγηση των βιβλιαρίων υγείας από τον ερχόμενο μήνα.

caffeine adv2020b

Το βιβλιάριο υγείας ανασφάλιστων θα χορηγείται μέσω των ΚΕΠ, ενώ με αυτό οι δικαιούχοι θα έχουν πρόσβαση σε ιατρική κλινική εξέταση, παρακλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις και νοσηλεία σε δημόσιες μονάδες υγείας καθώς και σε φάρμακα. Οι αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση του βιβλιαρίου υγείας ανασφάλιστου θα κατατίθενται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, ωστόσο την απόφαση για τη χορήγησή του θα λαμβάνει η υπηρεσία πρόνοιας του οικείου δήμου, στην οποία θα αποστέλλονται τα δικαιολογητικά από τα ΚΕΠ.

Το υπουργείο Υγείας υπολογίζει ότι οι ανασφάλιστοι που υπάρχουν στη χώρα μας και που ευνοούνται από το νέο θεσμικό πλαίσιο ανέρχονται σε 2.500.000, αριθμός που διογκώθηκε σε αυτά τα επίπεδα τα τελευταία χρόνια λόγω κρίσης. Πολλοί από τους ανασφάλιστους «ακούμπησαν» αυτά τα χρόνια σε κοινωνικά ιατρεία. Είναι ενδεικτικός ο «απολογισμός» λειτουργίας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της «Αποστολής» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που συμπλήρωσε τριάμισι χρόνια προσφοράς στον συνάνθρωπο.

neratzoulis neo

 

Καθημερινή

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button