Macrame-Voulisma
Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Ποτηράκι

BOX Cafe

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Βιολογικά | Ενίσχυση από 60 έως 90 ευρώ για 12 νέες ομάδες κηπευτικών

GMG

SKALA

LE DELICE ΣΕΡΓΙΑΝΙ Kosa

Τα κηπευτικά αυτά είναι η αγκινάρα, τα φασολάκια, ο αρακάς, τα κουκιά, η µπάµια, το καρπούζι, το πεπόνι, η φράουλα υπαίθρια και θερµοκηπιακή, το αγγούρι, η γλυκοπατάτα, τα κηπευτικά υπό κάλυψη και τα αρωµατικά κουζίνας.

Με βάση τους κοινοτικούς κανονισµούς το ύψος της ενίσχυσης για τις ετήσιες καλλιέργειες δεν µπορεί να είναι άνω των 60 ευρώ το στρέµµα και για τις πολυετείς στα 90 ευρώ. Ως εκ τούτου τα ποσά θα κυµανθούν έως αυτά τα ποσά.

GRUPPO ΧΡΥΣΟΣ

IN AND OUT

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Η µελέτη θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31 Αυγούστου, κάτι που σηµαίνει πως, παρά τα όσα είχε εξαγγείλει το ΥΠΑΑΤ µε σχετικό δελτίο τύπου (9/4) περί πρόσκλησης το καλοκαίρι, µάλλον θα πρέπει να περιµένουν οι ενδιαφερόµενοι παραγωγοί έως το ερχόµενο φθινόπωρο.

Από την άλλη αυτό σηµαίνει πως ίσως τελικά υπάρξει ειδική πρόβλεψη για την ένταξη στα Βιολογικά των Νέων Αγροτών της καινούργιας προκήρυξης, που θα πραγµατοποιηθεί το Σεπτέµβριο. Να σηµειωθεί εδώ πως το ότι γίνεται µελέτη για το ποσό ενίσχυσης σε νέα προϊόντα δεν σηµαίνει απαραίτητα πως θα ενταχθούν και στο πρόγραµµα, όπως έχει γίνει για παράδειγµα µε τη ντοµάτα, την πιπεριά κ.α..

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Υπενθυµίζεται πως αν δεν αλλάξει κάτι έως την προδηµοσίευση του προγράµµατος, δικαιούχοι για ένταξη στο πρόγραµµα είναι µόνο όσοι είχαν ενεργή σύµβαση µε Πιστοποιητή µέχρι το τέλος του περασµένου έτους. Τα αγροτεµάχια για να είναι επιλέξιµα θα πρέπει να είναι δηλωµένα στην ΕΑΕ του 2021 (αιτήσεις ΟΣ∆Ε) του υποψηφίου.

Μεγαλύτερη έκταση, περισσότερα μόρια ένταξης

Zuper Service

Όσον αφορά ειδικότερα το περιεχόµενο της προδηµοσίευσης του Μέτρου 11, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης λέει πως θα βγάλει τέσσερις προσκλήσεις ανάλογα την οµάδα προϊόντων:

Πρώτη πρόσκληση: Επιλέξιµες καλλιέργειες: αραβόσιτος κτηνοτροφικός, αραβόσιτος εδώδιµος, χειµερινά σιτηρά, µηδική, τριφύλλι, άλλα κτηνοτροφικά ψυχανθή, όσπρια, βαµβάκι, λινάρι, ελαιοκράµβη, ηλίανθος, σόργο και άλλες αροτραίες καλλιέργειες.

∆εύτερη πρόσκληση: Επιλέξιµες καλλιέργειες: ελαιοκοµία, σταφίδα, επιτραπέζια σταφύλια, σταφύλια οινοποιήσιµα, µηλοειδή, πυρηνόκαρπα, εσπεριδοειδή, αρωµατικά – φαρµακευτικά φυτά, ακρόδρυα, φυλλώδη λαχανικά, σταυρανθή, βολβώδη, καρότο, πατάτα. Νέες προσθήκες ροδιά, ακτινίδιο, συκιά, µικρόκαρπες/δάσους, αβοκάντο.

Τρίτη πρόσκληση: Επιλέξιµες εκτροφές: αιγοπρόβατα, βοοειδή µε κρεατοπαραγωγική/µικτή κατεύθυνση, βοοειδή µε γαλακτοπαραγωγική κατεύθυνση. Επιλέξιµα για ενίσχυση είναι τα βοοειδή άνω των 6 µηνών και τα αιγοπρόβατα άνω των 12 µηνών.

Τέταρτη πρόσκληση: Θα περιλαµβάνει ως επιλέξιµα τα µελίσσια. Από την πρόσκληση για τα µελισσοσµήνη αναµένεται να επωφεληθούν περίπου 340 ενεργοί µελισσοκόµου βιολογικού µελιού µε περίπου 60.000 κυψέλες, υποστηρίζει το ΥΠΑΑΤ. Τα ποσά ενίσχυσης θα εξειδικευτούν από τις προκηρύξεις, όπως αναφέρει το υπουργείο.

Για τις δράσεις φυτικής παραγωγής η µοριοδότηση θα εξαρτηθεί από τα εξής κριτήρια:

  • Χρονική διάρκεια προηγούµενης εφαρµογής βιολογικού συστήµατος.
  • Εντασσόµενη έκταση.
  • Επαγγελµατίας Αγρότης.
  • Εντασσόµενη έκταση σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές.

  Για τις δράσεις ζωικής παραγωγής οι αρχές κριτηρίων είναι οι κάτωθι:

  • Χρονική διάρκεια προηγούµενης εφαρµογής βιολογικού συστήµατος.
  • Βιολογική παραγωγή ζωοτροφών από τους κτηνοτρόφους.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button