Δευτέρα, 19 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΒάσεις 2021 | Αυτή είναι η ελάχιστη βάση για στρατιωτικές και αστυνομικές...

Βάσεις 2021 | Αυτή είναι η ελάχιστη βάση για στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, Πυροσβεστική και Λιμενικό

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Την ελάχιστη βάση εισαγωγής που θα πρέπει να πιάσουν οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2021 για να εισαχθούν στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, καθώς και στην Πυροσβεστική Ακαδημία και το Λιμενικό Σώμα καθορίζουν με απόφαση του το υπουργείο Παιδείας.
Ειδικότερα στον συντελεστή Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) ως προϋπόθεση συμμετοχής των υποψηφίων στις Πανελλήνιες 2021 και στη διαδικασία επιλογής για εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές των Α.Σ.Ε.Ι. και Α.Σ.Σ.Υ., στη Σ.Σ.Α.Σ., στις σχολές της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις ΑΕΝ, στις σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος και Λιμενοφυλάκων, καθώς και στις Α.Σ.Τ.Ε. του Υπουργείου Τουρισμού καθόρισε το υπουργείο Παιδείας με απόφαση του.
Από 0,8 έως 1,20 είναι το εύρος μέσα στο οποίο μπορούν να κινηθούν τα Τμήματα για να ορίσουν την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) των υποψηφίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο ΕΒΕ εισάγεται για πρώτη φορά με τις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις μετά τις αλλαγές που ψηφίστηκαν από την Βουλή με το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμιας εκπαίδευση. Ο ΕΒΕ θα παίζει καθοριστικό ρόλο για την συμπλήρωση του μηχανογραφικού των υποψηφίων που πλέον εκτός απο τις περσινές βάσεις θα πρέπει να κινηθούν και με γνώμονα τον νέο θεσμό της ελάχιστης βάσης.
Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας που παρουσιάζει πράτα το Dnews, οι συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) ως προϋπόθεση συμμετοχής των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων στη διαδικασία επιλογής για εισαγωγή στις σχολές των Α.Σ.Ε.Ι. και Α.Σ.Σ.Υ., στη Σ.Σ.Α.Σ., στις σχολές της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Α.Ε.Ν., στις σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος και Λιμενοφυλάκων, καθώς και στις Α.Σ.Τ.Ε. του Υπουργείου Τουρισμού ως ακολούθως:
vaseis2021
O Ε.Β.Ε. βγαίνει από τον μέσο όρο (Μ.Ο.) της βαθμολογίας όλων των υποψηφίων στα τέσσερα μαθήματα (χωρίς του συντελεστές βαρύτητας) του κάθε επιστημονικού πεδίου χωριστά, πολλαπλασιασμένος επί τον Συντελεστή, που θα ορίζει το κάθε Πανεπιστημιακό τμήμα (σχολή) και θα είναι από 0.8 έως 1.2.
Ομοίως θα υπολογίζεται η βάση στα Ειδικά Μαθήματα και θα πρέπει ο υποψήφιος να έχει επίδοση στο ειδικό μάθημα ≥ της βάσης για να μπορεί να δηλώσει την σχολή, που θα έχει ως προαπαιτούμενο το ειδικό μάθημα και επιπλέον θα πρέπει να καλύπτει την Ε.Β.Ε. που θα έχει προκύψει από τον παραπάνω τύπο για το αντίστοιχο τμήμα.
Ενδεικτικά, με βάση την επεξεργασία των στοιχείων των πανελλαδικών εξετάσεων του 2020 οι ΕΒΕ ανά επιστημονικό πεδίο θα διαμορφωνόταν ως εξής:
– Στο 1ο επιστημονικό πεδίο, ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών ο μέσος όρος των επιδόσεων ήταν 11,1, άρα η ΕΒΕ θα μπορούσε να οριστεί από 8,88 έως 13,32.
– Στο 2ο επιστημονικό πεδίο, θετικών και τεχνολογικών επιστημών, ο μέσος όρος των επιδόσεων των υποψηφίων ήταν 11,44 και άρα το εύρος της ΕΒΕ θα ήταν από 9,15 έως 13,72,
– Στο 3 επιστημονικό πεδίο, των σχολών υγείας, ο μέσος όρος ήταν 11,56 και το εύρος θα ήταν 9,25 έως 13,87
– Στο 4ο επιστημονικό πεδίο, οικονομίας και πληροφορικής, ο μέσος όρος ήταν 9,81 και το εύρος από 7,85 έως 11,77.

zygos gif 2020b
wind one adv
Stream+
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble