ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας: Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη τομή για την Ελλάδα

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη τομή για τη χώρα που σηματοδοτεί η έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία», τόνισε στην παρέμβαση του στην συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας έστειλε μήνυμα ότι η νέα περίοδος ανοίγει μεγάλες δυνατότητες για τη χώρα.

Σημείωσε μάλιστα πως μεγάλες θεσμικές, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος πρέπει να δρομολογηθούν από σήμερα με αποφασιστικότητα και τόλμη.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον «Κλεισθένη», την αλλαγή των εκλογικών περιφερειών και τη συνταγματική μεταρρύθμιση.«Οι διαχωριστικές γραμμές μετατοπίζονται πια ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση. Αυτό θα είναι και το διακύβευμα στις τοπικές κοινωνίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κινητοποιήσει από τώρα όλες του τις δυνάμεις για τη δημιουργία πλατιών, προοδευτικών συνεργασιών σε τοπικό επίπεδο. Με μέτωπο στον νεοφιλελευθερισμό. Με μέτωπο στον ακροδεξιό λαϊκισμό», τόνισε στην παρέμβαση του ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, υποστήριξε πως η μάχη για δίκαιη ανάπτυξη και δίκαιη Ελλάδα δεν θα σταματήσει αλλά θα ενταθεί στη μεταμνημονιακή εποχή.

Εξήγησε μάλιστα πως «το μέτωπο μας δεν θα είναι μόνο η δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά και η εξυγίανση και ανάκτηση της εμπιστοσύνης σε όλο το θεσμικό πλαίσιο» και συνέχισε: «Πάρτε για παράδειγμα τη χθεσινή απόφαση της δικαιοσύνης για τις μίζες της Siemens. Προσβάλλει προκλητικά το περί δικαίου αίσθημα. Και μας αποδεικνύει ότι οι μάχες που έχουμε να δώσουμε με τους μηχανισμούς του παλιού κατεστημένου που χρεοκόπησαν τη χώρα, θα είναι διαρκείς και πολυεπιπέδες. Αλλά είμαστε αποφασισμένοι να τις κερδίσουμε, ας το έχουν καλά στο μυαλό τους».

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close