ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Οι εναλλακτικές προτάσεις

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Τη δική του πολιτική απάντηση στην κυβερνητική πολιτική και τα βασικά σημεία της κυβερνητικής ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, σήμερα στις 8 το απόγευμα στην ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο και στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει αύριο στη 1 το μεσημέρι στους πολιτικούς συντάκτες.

Οι δύο βασικοί άξονες της ομιλίας Τσίπρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ξετυλίξει την ομιλία του στη ΔΕΘ πάνω σε δύο κεντρικούς άξονες: Ο πρώτος θα είναι η σκληρή κριτική για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης και ο άλλος η παρουσίαση της δικής του κυβερνητικής πρότασης, εστιασμένης στη στήριξη της μεσαίας τάξης και των ευάλωτων συμπολιτών μας και στη δίκαιη ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνίας.

“ΧΡΥΣΟΣ

Στο κομμάτι της ομιλίας που θα ασκήσει την κριτική του, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναδείξει την καθολική κυβερνητική αδυναμία να στηρίξει πραγματικά τους πολίτες και να εξασφαλίσει την κοινωνική συνοχή, την ηθική κατάπτωση των κυβερνώντων με πολιορκητικό κριό την υπόθεση των υποκλοπών και την πρωθυπουργική αλαζονεία που συνοψίζεται στον εκλογικό εκβιασμό Μητσοτάκη προς τους πολίτες υπό το δίλημμα «αυτοδυναμία ή χάος».

Ειδικότερα, ο πρώην πρωθυπουργός θα κάνει λόγο για καθολική επίθεση των κυβερνητικών πολιτικών προς την κοινωνία και ιδιαίτερα προς τους εργαζόμενους, τους ανθρώπους της εργασίας και όλους όσοι μοχθούν για την ελληνική παραγωγή. Θα σημειώσει ότι οι ανισότητες αυξάνονται στη σημερινή Ελλάδα και ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ευθύνεται γι’ αυτό, αφού η πολιτική της ευνοεί τους λίγους και καταδικάζει τους πολλούς.

“IN_AND_OUT

Στο κομμάτι των θεσμών, που ήλθε στην επικαιρότητα λόγω των υποκλοπών, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει την πρότασή του για τα απαραίτητα θεσμικά αντίβαρα (checks ‘n’ balances) που θα θωρακίσουν τους πολίτες από αθέμιτες πρακτικές είτε των μυστικών υπηρεσιών, είτε παράνομων λογισμικών τα οποία απειλούν την ιδιωτικότητα οιουδήποτε πέσει θύμα παρακολουθήσεων.

Απάντηση στα εκβιαστικά διλήμματα Μητσοτάκη

Τέλος, ο κ. Τσίπρας θα αναφερθεί στα εκβιαστικά διλήμματα του πρωθυπουργού για το ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές, θα αναδείξει την αξία της απλής αναλογικής και θα καλέσει και πάλι τα προοδευτικά κόμματα σε διάλογο και μετεκλογική συνεργασία πάνω στη βάση ενός προοδευτικού αριστερού προγράμματος.

Mechanical Solutions

Στη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις παραμέτρους των πιθανών εκλογικών συνεργασιών με τα άλλα κόμματα της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς.

Απαντώντας στα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης περί «πολιτικής τερατογένεσης» ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συμπεράνει ότι η έλλειψη συνομιλητών του κ. Μητσοτάκη στην κατεύθυνση της σύμπηξης μιας κυβέρνησης συνεργασίας, οδηγεί τον πρωθυπουργό στην επιδίωξη της αυτοδυναμίας, κάτι που υπονομεύει τη λαϊκή ετυμηγορία και προσβάλλει τους πολίτες.

Η εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Στο δεύτερο κομμάτι της ομιλίας του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αναφερθεί στη δική του εναλλακτική πρόταση, με έμφαση στην αντιμετώπιση της ακρίβειας για τα πιο ευάλωτα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και του εξαιρετικά δύσκολου χειμώνα λόγω της ενεργειακής κρίσης που θα θέσει σε δοκιμασία τις αντοχές όλων των Ευρωπαίων, άρα και των Ελλήνων.

Θα στηλιτεύσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης για βίαιη απολιγνιτοποίηση, όπως τη χαρακτηρίζει, και θα αναδείξει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν περίπου 2 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις που «πίστεψαν τον κ. Μητσοτάκη και επέλεξαν το φυσικό αέριο για να ζεσταθούν και για να λειτουργήσουν». Θα καυτηριάσει την «επιδότηση των εταιρειών» και την άρνηση της κυβέρνησης να αποδεχθεί έστω μια από τις προτάσεις της αντιπολίτευσης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Τέλος, στη συνέντευξη της Κυριακής ο Αλέξης Τσίπρας θα σκιαγραφήσει την κυβέρνηση συνεργασίας που επιδιώκει να σχηματίσει μετά τις εκλογές, θα δώσει απαντήσεις για το ότι τα μέτρα που προτείνει είναι κοστολογημένα και δεν θέτουν σε κίνδυνο τη δημοσιονομική ισορροπία, θα επιτεθεί στην κυβέρνηση για τις υποκλοπές και θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το δικό του κυβερνητικό πρόγραμμα και τη στήριξη των πιο ευάλωτων νοικοκυριών, που στους προσεχείς μήνες αναμένεται να δοκιμαστούν σκληρά.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button