ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας προς Βρυξέλλες: Το «ναι σε όλα» αποτελεί παρελθόνΤελευταία ενημέρωση:

Το πρώτο ηχηρό μήνυμα προς τις Βρυξέλλες έδωσε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ξεκαθαρίζοντας ευθύς εξ’αρχής ότι το «ναι σε όλα» αποτελεί παρελθόν. Συγκεκριμένα, με αφορμή τις νέες κυρώσεις που ετοιμάζει η ΕΕ εναντίον της Ρωσίας, με απώτερο σκοπό την ικανοποίηση του Κιέβου, η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει σοβαρότατους ενδοιασμούς.

Η κυβέρνηση, μέσω ανακοίνωσης του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Δημήτρη Τζανακόπουλου, εκφράζει τη δυσαρέσκειά της με την απόφαση της ΕΕ για νέες κυρώσεις. Με ανακοίνωσή του ο κ. Τζανακόπουλος διαχωρίζει τη θέση της Ελλάδας από τη στάση των «Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ».

Ειδικότερα: «Η δήλωση «Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ» που δημοσιεύθηκε σήμερα, κυκλοφόρησε χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την εξασφάλιση συναίνεσης των κρατών-μελών και ειδικότερα χωρίς να εξασφαλισθεί η συναίνεση της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζεται ότι δεν έχει τη συναίνεση της χώρας μας. Δυσαρέσκεια για τη μεθόδευση αυτή εκφράστηκε τόσο στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνομιλίας του Πρωθυπουργού με την ΥΕ/ΕΕ κα Mogherini, όσο και στο κατάλληλο επίπεδο, από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close