ΕΛΛΑΔΑ

Τσιόδρας: Υπήρξε χαλάρωση στα μέτρα – Το επιστημονικό σχέδιο

Για το επιστημονικό σχέδιο σχετικά με την αντιμετώπιση των κρουσμάτων στην Ξάνθη παρουσίασε συνοπτικά σε δηλώσεις του ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά βρίσκονται από το πρωί εκεί μετά και την ανακοίνωση των 15 νέων κρουσμάτων και κατ’ επέκταση των νέων μέτρων στην περιοχή.

Τόσο ο κύριος καθηγητής όσο και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφεραν πως υπάρχει μία σχετική χαλάρωση στη χώρα τις τελευταίες μέρες όσον αφορά την τήρηση των κανόνων υγιεινής.

caffeine adv2020b

«Υπάρχει μία τοπική έξαρση κρουσμάτων στην Ξάνθη η οποία θα αντιμετωπιστεί με επιστημονικό τρόπο. Αφορά κυρίως τα χωριά του Δήμου Μύκης», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας επισημαίνοντας πως για να γίνει αυτό πρέπει να:

  • απομονωθούν τα θετικά κρούσματα
  • ελέγχουν οι πολίτες από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ
  • περιοριστούν οι επαφές των ανθρώπων
  • υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή στις ευπαθείς ομάδες

«Είμαστε εδώ μαζί σαν ομάδα, ο ΕΟΔΥ θα παραμείνει εδώ μια ειδικό κλιμάκιο, ώστε όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε έλεγχο», πρόσθεσε.

neratzoulis neo

Ο κ. Τσιόδρας μίλησε και για τα φαινόμενα χαλάρωσης που έχουν παρατηρηθεί τις τελευταίες μέρες.

Τόνισε δε πως είναι κρίμα όλα όσα κάναμε σαν χώρα να πάνε χαμένα τώρα.

«Είναι πολύ σημαντικό να περιορίσουμε τον ιό. Υπήρξε μία χαλάρωση και κόπωση για τα μέτρα τις τελευταίες μέρες. Κρίμα να πάνε όλα χαμένα» ανέφερε και πρόσθεσε πως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο ιός μεταδίδεται πολύ εύκολα, ειδικά αν δεν τηρούμαι τις αποστάσεις.

«Να μην ξεχνάτε η μετάδοση του ιού γίνεται  κυρίως στους κλειστούς χώρους».

Τέλος στην ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση να κλείσουν τοπικές επιχειρήσεις στην Ξάνθη, ο κ Τσιόδρας ανέφερε πως δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα.

«Αν φερθούμε σωστά δεν θα υπάρχουν τέτοια μέτρα. Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Τίθεται θέμα μόνο της τήρησης των μέτρων που λάβαμε», πρόσθεσε.

Χαρδαλιάς: Σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι τα επόμενα 24ωρα θα είναι δύσκολα

Από την πλευρά του ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας τόνισε πως οι κάτοικοι της Ξάνθης πρέπει να κερδίσουν και αυτή τη μάχη.

Ο υφυπουργός τόνισε πως χρειάζεται νηφαλιότητα και ψυχραιμία, ενώ το παν είναι να τηρηθούν τα μέτρα.

»Πρέπει σε όλη τη χώρα να είμαστε σε αφύπνιση και επαγρύπνηση. Να συνειδητοποιήσουν οι κάτοικοι της Ξάνθης ότι ο τόπος πρέπει να επιστρέψει στην κανονικότητα του», είπε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ μίλησε και για το σχέδιο της επόμενης μέρας.

»Οι πρωτοβουλίες που θα πάρουμε θα τις δείτε τις επόμενες μέρες. Το σημαντικό είναι να μην μετακινούνται όσοι είναι θετικοί στον ιό ενώ εμείς θα τους περιφρουρήσουμε», είπε.

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
Back to top button