Τετάρτη, 16 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΤσιόδρας για νόσο «Καβασάκι»: Μάλλον σχετίζεται με τον κορωνοϊό - Είμαστε σε...

Τσιόδρας για νόσο «Καβασάκι»: Μάλλον σχετίζεται με τον κορωνοϊό – Είμαστε σε επαγρύπνηση

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Για ένα σπάνιο σύνδρομο που μάλλον συσχετίζεται με τον νέο κορωνοϊό έκανε λόγο ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, αναφερόμενος στη νόσο Kawasaki που εμφανίζεται σε μικρά παιδιά, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της νόσου Covid-19 στη χώρα μας.

Όπως εξήγησε το σύνδρομο αυτό είναι φλεγμονώδες που αφορά μικρά παιδάκια κυρίως ηλικίας κάτω των πέντε ετών, με κλινικά συμπτώματα όπως το εξάνθημα και ο πυρετός.

mechanical adv 2021

«Πρώτον για αυτό το σύνδρομο υπάρχει θεραπεία, η οποία είναι πολύ γνωστή στους παιδίατρους. Δεύτερον είναι σπάνιο σύνδρομο. Τρίτον η συσχέτισή του με τον ιό (σ.σ. νέο κορωνοϊό) μάλλον υπάρχει, δεν έχει τεκμηριωθεί εκατό τοις εκατό και γι’ αυτό το ψάχνουν», είπε χαρακτηριστικά.

apostolakis adv 2

«Αλλά καταλαβαίνετε πως όταν έχεις εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα, αυτή τη στιγμή κατά μέσο όρο στην Ευρώπη 60.000 παιδιά και στην Αμερική ενδεχομένως άλλα τόσα, κάποια παιδιά θα εμφανίσουν αυτές τις σπάνιες φλεγμονώδεις επιπλοκές για τις οποίες πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση», σημείωσε.

«Μάλιστα άκουσα για ένα τέτοιο περιστατικό στη βόρεια Ελλάδα, το οποίο είχε αρνητικό έλεγχο για την παρουσία του νέου κορωνοϊού», συμπλήρωσε.

«Το ξέρουν πολύ καλά οι παιδίατροι, είναι σε επαγρύπνηση έχουμε επικοινωνήσει με το δίκτυο των παιδιάτρων λοιμωξιολόγων. Το σύνδρομο μάλλον έχει συσχέτιση με τον νέο κορωνοϊό, αλλά δεν προβληματίζει διότι εξακολουθεί να είναι σπάνιο. Θα προβλημάτιζε αν είχαμε τεράστια διασπορά του ιού στην κοινότητα», καθησύχασε ο κ. Τσιόδρας.

zygos gif 2020b