HTML Tables

Τσιόδρας: 6 νέα κρούσματα – 2.632 συνολικά – 146 νεκροί

20Ανακοινώσεις Τσιόδρα: 6 νέα κρούσματα – 2.632 συνολικά – 146 νεκροί

Στα 2.632 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς καταγράφηκαν 6 νέα, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας. Την ίδια ώρα, οι νεκροί έφτασαν τους 146 καθώς το τελευταίο 24ωρο πέθαναν δύο ακόμη άτομα.

Παράλληλα, 35 συμπολίτες μας βρίσκονται στις ΜΕΘ με διάμεση ηλικία τα 65 έτη, ενώ 81 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο.

Μέχρι σήμερα, ελέγχθηκαν 80.951 κλινικά δείγματα.

Μέχρι σήμερα πάνω από 3 εκατ. κρούσματα έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο. Περίπου 1.384.000 αφορούν μόνο στην Ευρώπη.

Ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ χαμηλότερος απ’ ότι είχαμε στις αρχές Μαρτίου, σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, λέγοντας πως το πρώτο κύμα της νόσου έχει περάσει την κορύφωσή του στην Ευρώπη.

Ο καθηγητής τόνισε πως τα εμβόλιο βρίσκονται στο προσκήνιο με περισσότερες από 100 ομάδες σε όλο τον κόσμο να έχουν ξεκινήσει μελέτες.

Κάποιες από αυτές τις προσπάθειες για την δημιουργία εμβολίου, θα οδηγήσουν σε μερικές δεκάδες εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του έτους, συνέχισε ο κ. Τσιόδρας.

Στη σημερινή ενημέρωση είναι παρών και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο οποίος θα παρουσιάσει το σχέδιο του υπουργείου για την επαναλειτουργία των δικαστηρίων και την επαναφορά των δικαστικών λειτουργιών.

Ο κ. Τσιόδρας είπε πως «σήμερα ξεκίνησε μία νέα φάση. Όλοι πρέπει να προστατευτούμε και να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση.Σε αυτή την κοινή προσπάθεια πρέπει να συμβάλλουμε όλοι για να εμποδίσουμε τη διασπορά του κορωνοϊού».

Παίρνοντας το λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε πως:

«Αφήσαμε πίσω μας 42 πρωτόγνωρες μέρες. Η διαδικασία που ξεκινά από σήμερα επιβάλλει να τηρούμε τους κανόνες. Καθημερινά θα αξιολογούμε την κατάσταση και θα προχωράμε ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα».
Τόνισε πως «όπου χρειαστεί θα πάρουμε μέτρα. Η νέα καθημερινότητα περιλαμβάνει την τήρηση αποστάσεων, πλύσιμο χεριών, χρήση μάσκας».

Ο κ. Χαρδαλιάς συνέχισε αναφερόμενος σε κάποια fake news που κυκλοφορούν. Είπε πως δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, ενώ δεν υπάρχει και απαγόρευση για κυκλοφορία από τις 12 το βράδυ έως τις 6 το πρωί, αλλά σύσταση. Συνεπώς δεν θα επιβάλλονται πρόστιμα για όποιον κυκλοφορεί αυτές τις ώρες.

Ο υφυπουργός ενημέρωσε πως από αύριο, Τρίτη, εξαιρούνται από τον κατάπλου σκαφών όσα είναι επτά μέτρων και χρησιμοποιούνται για ψάρεμα.

Ακόμη, ανέφερε πως από σήμερα το βράδυ παύουν να ισχύουν τα επιπλέον μέτρα στο δήμο Ερμιονίδας, σε χωριά της Ξάνθης, ενώ παρατείνεται για μία εβδομάδα η καραντίνα στο Κρανίδι.

«Από σήμερα κάνουμε το νέο βήμα. Ο πόλεμος δεν έχει κριθεί ακόμα. Υπάρχουν πολλές μάχες που πρέπει να δώσουμε καθημερινά. Συνεχίζουμε να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα και τους κανόνες», επανέλαβε ο κ. Χαρδαλιάς.

Τσιάρας: Το σχέδιο για τα δικαστήρια

Παίρνοντας το λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, σημείωσε αρχικά πως από τις 28 Απριλίου ξεκίνησε η λειτουργία των υποθηκοφυλακίων και των γραφείων κτηματολογίου.

Ο υπουργός ανέφερε πως από τις 6 Μαΐου επανέρχεται η σχετική κανονικότητα στη διοικητική δικαιοσύνη.

Συνεχίζουν να λειτουργούν οι διαδικασίες επείγουσας δικαστικής διαδικασίας. Το επόμενο βήμα θα είναι η αποκατάσταση της διοικητικής δικαιοσύνης από την 1η Ιουνίου.

Όπως είπε ο υπουργός, την 1η Ιουνίου προγραμματίζεται να ξεκινήσει η εκδίκαση υποθέσεων ασφαλιστικών μέτρων.

«Μέχρι και σήμερα έχουμε περιοριστεί στην εκδίκαση πλημελλημάτων και κακουργημάτων που συμπληρώνεται το όριο κράτησης. Στόχος μας είναι η εκδίκαση του συνόλου των ποινικών υποθέσεων να τοποθετηθεί μετά τα 15 Ιουνίου», συνέχισε ο υπουργός.

Η Σχολή Δικαστικών Λειτουργών θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τις 2 Ιουνίου. Εξετάζεται η αύξηση του ωραρίου λειτουργίας. Ακόμη, συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Ακόμη, ο κ. Τσιάρας είπε πως από 15 Μαϊου σχεδιάζεται η λειτουργία γραμματείας για όλα τα δικαστήρια.

HTML Tables