ΕΛΛΑΔΑ

Τσιόδρας: 55 νέα κρούσματα – 2.463 συνολικά – 125 νεκροί

Ανακοινώσεις Τσιόδρα: 55 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα περισσότερα είναι από υγειονομικές δομές – 2.463 συνολικά – 125 νεκροί

Στα 2.463 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς καταγράφηκαν 55 νέα, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

caffeine adv 2021

Παράλληλα, οι νεκροί ανέρχονται στους 125 καθώς το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν τέσσερις ακόμη ασθενείς.

Την ίδια ώρα, 57 άνθρωποι έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

neratzoulis neo

Όπως είπε ο καθηγητής, τα περισσότερα νέα κρούσματα αφορούν υγειονομικές δομές με επιδημίες και σημείωσε πως «στόχος είναι η ανίχνευση επιδημιών σε υγειονομικές μονάδες όπου ο ιός μεταδίδεται πολύ εύκολα».

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως απρόσεκτες συμπεριφορές όλων μας οδηγούν σε αναζωπυρώσεις. «Δεν είναι δυνατόν να χαλαρώνουμε», είπε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη χρήση υφασμάτινων μασκών, λέγοντας πως θα γίνει με ειδική επικοινωνιακή στρατηγική και θα ακολουθήσουν οδηγίες.

Επανέλαβε πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη χρήση της μάσκας. «Η χρήση της δεν αντικαθιστά το να αποφεύγουμε αν αγγίζουμε το πρόσωπό μας όσο το δυνατόν περισσότερο», δήλωσε.

Με τη σειρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως υπάρχει παράταση των περιοριστικών μέτρων για ακόμα μία εβδομάδα, έως τις 4 Μαΐου.

Σημείωσε πως θα υπάρχει σταδιακή επιστροφή στην καθημερινή κανονικότητα.

«Θα χρειαστεί χρόνο και διατήρηση της κοινωνικής ευθύνης, θα συνεχίσουμε να έχουμε νεα κρούσματα, θα χάνουμε συνανθρώπους μας. Η νόσος δεν εξαλείφθηκε, έχουμε δρόμο μπροστά μας», είπε.

Στους επόμενους δύο μήνες, Μάιο και Ιούνιο θα υπάρξουν σταδιακές φάσεις άρσης των μέτρων, συνέχισε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Θα αξιολογούμε κάθε βδομάδα την κατάσταση και όταν χρειαστεί θα βάζουμε φρένο».

Όπως είπε, οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Σχετικά άρθρα

Back to top button