HTML Tables

Τσιόδρας: 31 νέα κρούσματα – 2.145 συνολικά – 99 νεκροί

0Ανακοινώσεις Τσιόδρα: 31 νέα κρούσματα – 2.145 συνολικά – 99 νεκροί

Στα 2.145 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς καταγράφηκαν 31 νέα, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Την ίδια ώρα, οι θάνατοι ανέρχονται στους 99.

Παράλληλα, 73 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 17 γυναίκες. Το 71% έχει υποκείμενο νόσημα.Ακόμη, 16 έχουν εξέλθει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Συνολικά έχουν ληφθεί 43.417 κλινικά δείγματα.

Ο κ. Τσιόδρας έκανε αναφορά στις ΗΠΑ, λέγοντας πως για πρώτη φορά στην ιστορία και οι 50 πολιτείες έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο λοιμωξιολόγος ανέφερε πως μετά από λοίμωξη οι περισσότεροι θα έχουν κάποιο βαθμό ανοσίας που θα κρατήσει ένα έτος με πιθανή μείωση μετά.

Ωστόσο υπάρχει πιθανότητα επαναλοίμωξης.Ασθενείς που βρέθηκαν ξανά θετικοί, θα διερευνηθούν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

«Η μάχη με τον ιό κρίνεται στις λεπτομέρειες», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

«Είμαστε σε κατάσταση συναγερμού, παρόμοια με αυτή μιας φυσικής καταστροφής»

Τις τελευταίες 48 ώρες κλιμάκια του ΕΟΔΥ μετέβησαν σε οίκους ευγηρίας, με τον κύριο Τσιόδρα να στέλνει το μήνυμα πως: «Οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να προστατευθούν, να μην εκτεθούν καθόλου στον ιό».

Όλοι οι θετικοί ασθενείς απομακρύνθηκαν από τη δομή. Τα μόνα άτομα που θα μπορουν να επισκέπτονται είναι το προσωπικό.Πρέπει να υπάρχει συνεχής χρήση χειρουργικής μάσκας, πλύσιμο χεριών πριν και μετά την επαφή με τα άτομα, ενώ οι εργαζόμενοι που έχουν συμπτώματα δεν πρεπει να προσέρχονται στον χώρο εργασίας.

«Είμαστε σε κατάσταση συναγερμού, παρόμοια με αυτή μιας φυσικής καταστροφής» υπογράμμισε ο Σωτήρης Τσιόδρας, εξηγώντας ότι η μέχρι σήμερα πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και η καλή εικόνα που εμφανίζει η Ελλάδα, δεν οφείλονται στην τύχη ή τον καλό καιρό, αλλά στο γεγονός ότι υπήρξε προετοιμασία από τον Ιανουάριο και ελήφθησαν έγκαιρα μέτρα.

Επίσης έδωσε συμβουλές για όσους νοσούν στο σπίτι, αλλά και για τις οικογένειές τους, πως θα πρέπει να παραμένουν σε 14ήμερη καραντίνα.

«Το τελευταίαο 48ωρο ξέφυγε κάτι» είπε ο κ. Τσιόδρας, τονίζοντας: «Θέλουμε οι ευπαθείς ομάδες, με τη δική μας βοήθεια, να μην εκτεθούν καθόλου στον ιό».
Εξέφρασε, παράλληλα, «βαθιά ευγνωμοσύνη που υπομείνατε, που υπομένετε, που υπομένουμε όλοι μαζί».

Αυστηρό μήνυμα Χαρδαλιά για τις παραβάσεις σε εκκλησίες

Με τη σειρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε πως κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, οι λειτουργίες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών. Ακόμη, έστειλε αυστηρό μήνυμα στις δύο περιπτώσεις ιερέων που παρενέβησαν τα μέτρα.

«Δεν είναι περισσότερο πιστοί από άλλους, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των συμπολιτών μας και δεν μπορούν να καταπατούν τα όσα έχει πει η Ιερά Σύνοδος», είπε.
Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις κατά τη διάρκεια του Πάσχα σε σπίτια συγγενών και φίλων, τόνισε.

«Το κάνουμε αυτό για να σπάσουμε την αλυσίδα της διασποράς και να γιορτάσουμε το επόμενο Πάσχα όλοι μαζί», ανέφερε.

Οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων

Οι συντάξεις αυτό τον μήνα θα γίνουν σε διαφορετικές ημερομηνίες, για να μην υπάρχει συνωστισμός στις τράπεζες.

Πιο συγκεκριμένα:

-Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, ΟΤΕ και των τραπεζών θα πληρωθούν στις 22 και 24 Απριλίου με βάση τον τελευταίο αριθμό στον ΑΜΚΑ τους.

-Οι συνταξιούχοι ΟΑΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑ στις 27 Απριλίου.

– Οι συνταξιούχοι ΝΑΤ, του Δημοσίου, της ΔΕΗ και του ΕΤΑΠ των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στις 29 Απριλίου.

HTML Tables