ΕΛΛΑΔΑ

Τσιόδρας: 148 νεκροί – 15 νέα κρούσματα – 2.678 συνολικά

Στα 2.678 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς καταγράφηκαν 15 νέα, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Την ίδια ώρα, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε ακόμη ένας θάνατος με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 148.

Από τα 15 νέα κρούσματα, τα 9 παραμένουνυπό διερεύνηση για τη μετάδοση.

caffeine adv2020b

Ακόμη, 33 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 85 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Για τα κρούσματα που υπήρξαν στις ένοπλες δυνάμεις, ο κ. Τσιόδρας είπε πως υπάρχει πλήρης διερεύνηση της διασποράς του ιού.

neratzoulis neo

Αναφορικά με τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, είπε:

«Δεν ξέρουμε πώς θα επηρεαστεί η πορεία του ιού. Μελέτη στις ΗΠΑ ανακάλυψε μια σημαντική μετάλλαξη αξιολογήθηκε σημαντική από τον ΠΟΥ, αντίστοιχες μεταλλάξεις οδήγησαν στην εξαφάνιση του ιού SARS. Προς το παρόν όμως δεν μπορεί κανείς να πει τίποτα. Άλλη μελέτη είδε 200 μεταλλάξεις. Περισσότερες στις χώρες που κυκλοφορούσε περισσότερο ο ιός. Η επιδημία ξεκινά από πολλαπλά σημεία εισόδου, πολλούς ασθενείς μηδέν σε κάθε χώρα. Ο ιός πχ. εισήλθε στη Βρετάνια πολλές φορές ανεξάρτητα. Στο τέλος του 2019 αναδύθηκε ο ιός. Απίθανο ο κορωνοϊός να ήταν σε κυκλοφορία για πολύ πριν ανακαλυφθεί».

Τρίτον, επιβεβαιώνεται ότι ο ιός δεν μεταλλάσσεται πέραν του αναμενόμενου. Δεν γινειται πιο μεταδοτικός ή επιθετικός. Σε κάποιες περιοχές του ιού μικρό ποσοστό μεταλλάξεων, αυτές οι περιοχές πρέπει να μελετηθούν περισσότερο.

Σημείωσε πως ο ιός αναδύθηκε με βάση τα γενετικά δεδομένα στο τέλος του 2019.

 

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
Back to top button