ΕΛΛΑΔΑ

Τσακαλώτος: Πρώτη φορά άκουσα για δώρο Πάσχα στους συνταξιούχουςΟργισμένη ήταν η αντίδραση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου στη δήλωση του υφυπουργού Εργασίας, Τάσου Πετρόπουλου, περί ενδεχόμενου να καταβληθεί επίδομα Πάσχα.

«Πρώτη φορά το άκουσα! Ρωτήστε τον κ. Πετρόπουλο» ήταν η απάντηση του κ. Τσακαλώτου, που απάντησε σε έντονο ύφος, όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πετρόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο news247 δεν διέψευσε τις πληροφορίες ότι μπορεί να δοθεί δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους. Είπε ότι τις σχετικές ανακοινώσεις τις κάνει ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι υπάρχει η σχετική ευχέρεια. Τις δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας «άδειασαν» και από το πρωθυπουργικό γραφείο δηλώνοντας άγνοια για ενδεχόμενο χορήγησης 13ης σύνταξης…

Κωλοτούμπα Πετρόπουλου Νο 1

Εκ των υστέρων συνεργάτες του κ. Πετρόπουλου έλεγαν πως «ουδέποτε επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες και ουδέποτε επιβεβαίωσε μια τέτοια εκδοχή, αντιθέτως υπογράμμισε ότι τις σχετικές ανακοινώσεις τις κάνει ο Πρωθυπουργός».

Ωστόσο ο κ. Πετρόπουλος είχε δηλώσει «λένε πολλοί πως θα δώσουμε εκτάκτως ένα επίδομα το Πάσχα, γιατί πραγματικά υπάρχει πράγματι η δυνατότητα, υπάρχει ένα μέρος που μπορούμε να τα δώσουμε», συμπληρώνοντας όμως ότι «αυτές είναι αποφάσεις που η κυβέρνηση κεντρικά παίρνει και ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει. Εγώ δεν ανακοινώνω τέτοια μέτρα που ο Πρωθυπουργός αρμόζει να ανακοινώνει».

Σε κάθε περίπτωση ένα τέτοιο επίδομα Πάσχα θα κόστιζε πάνω από 660 εκατομμύρια ευρώ (αν υπολογιστούν από 200 ευρώ για 2.550.000 συνταξιούχους και 250 ευρώ για 603.000 εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους)

Κωλοτούμπα Νο2 και με τα κόκκινα δάνεια

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Πετρόπουλος «ακυρώνει» την απειλή της κυβέρνησης για μονομερή κατάθεση νομοσχεδίου για τους δανειολήπτες με «κόκκινα δάνεια». Αντιθέτως τονίζει ότι δεν θα κατατεθεί ούτε σήμερα –όπως είχαν προαναγγείλει κυβέρνηση και Μαξίμου- αλλά ούτε και πριν το Eurogroup της 5ης Απριλίου.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα καταθέσει σήμερα το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα δάνεια» ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος δήλωσε πως «η κυβέρνηση ασκεί μια σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική. Όταν στο Eurogroup της 5 Απριλίου θα συζητήσουμε το θέμα αυτό, δεν θα ήταν έντιμο, ευθύ και αξιόπιστο να προχωρήσει η κυβέρνηση και να κάνει τώρα ένα νομοσχέδιο, όταν αυτή η συζήτηση εξελίσσεται και θα ολοκληρωθεί στο Eurogroup».

Κωλοτούμπα και… άμπρα κατάμπρα μετά τον σάλο

«Ουδέποτε δήλωσα ότι πρόκειται να καταβληθεί «δώρο Πάσχα» στους συνταξιούχους» δήλωσε ο Τάσος Πετρόπουλος το απόγευμα της Τρίτης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και πρόσθεσε: «Αντιθέτως, υπογράμμισα ότι τα θέματα αυτά αποτελούν αντικείμενο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ο οποίος τα ανακοινώνει».

Πηγή
Πρώτο Θέμα

CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close