ΕΛΛΑΔΑ

Τρίκαλα: Ηλεκτρική φορητή συσκευή μετατρέπει ένα αναπηρικό αμαξίδιο σε ηλεκτρικό σκούτερ

«Στο επίκεντρο βρίσκονται οι πολίτες προωθώντας την καινοτομία στην κινητικότητα, μέσα από το πρόγραμμα Cities-4-People, στο οποίο συμμετέχει ο δήμος Τρικκαίων με άλλες περιοχές της Ευρώπης: Αγγλία (Oxfordshire), Αμβούργο (περιοχή Altona), Κωνσταντινούπολη, Βουδαπέστη».

Αυτά επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος της e-Trikala κ. Οδυσσέας Ράπτης, προσθέτοντας πως «ομάδες ανθρώπων από τις συγκεκριμένες περιοχές, συνδημιουργούν με απώτερο στόχο να επιλεγούν και να προωθηθούν οι καλύτερες βιώσιμες λύσεις για την αστική κινητικότητα, προς όφελος πάντα των πολιτών». Μάλιστα σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής του δήμου Τρικκαίων για το συγκεκριμένο πρόγραμμα τονίζεται πως «Κοινότητες Κινητικότητας» που περιλαμβάνουν πολίτες, εκπροσώπους τοπικών αρχών, παρόχους μεταφορών, ειδικούς καινοτομίας και άλλες ομάδες συμφερόντων (stakeholders)δημιουργεί το πρόγραμμα Cities-4-People, στο οποίο συμμετέχει και ο δήμος Τρικκαίων με άλλες περιοχές της Ευρώπης».

caffeine adv2020b

Το πρόγραμμα προσφέρει ένα σύνολο υποστηρικτικών υπηρεσιών και εργαλείων, ενισχύοντας τις κοινότητες για την καινοτομία στην κινητικότητα με προσανατολισμό στον πολίτη. Στο πλαίσιο αυτό όπως ανακοινώθηκε, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις και workshops με πολίτες, εκπροσώπους τοπικών αρχών, παρόχους μεταφορών, ειδικούς καινοτομίας, όπου μέσα από ανταλλαγή απόψεων προέκυψαν ιδέες οι οποίες αφού συζητήθηκαν και αναπτύχθηκαν, εξελίχθηκαν σε λύσεις για προβλήματα κινητικότητας που έχουν οι πόλεις που συμμετέχουν.

Μέσα από αυτές (και τη συμμετοχή των πολιτών καθ’όλη τη διάρκεια του προγράμματος) η κάθε πόλη θα αναπτύξει τρεις λύσεις που θα θέσει σε εφαρμογή με σκοπό να βελτιώσει την κινητικότητα. Στα Τρίκαλα, που μετά τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, έρχονται και τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, σύμφωνα με τον κ. Ράπτη πήραν σάρκα και οστά, δύο πιλοτικές ενέργειες οι οποίες λειτουργούν ήδη στο Infopoint στην κεντρική πλατεία Τρικάλων. Ειδικότερα, δέκα ερμάρια με ηλεκτρονικό σύστημα αυτόματου κωδικού είναι διαθέσιμα για να αφήνουν οι πολίτες και οι επισκέπτες τα πράγματά τους και να μπορούν να κάνουν ελεύθεροι την βόλτα τους ή τις δουλειές τους στην πόλη.

neratzoulis neo

Με τρία διαφορετικά μεγέθη, μπορούν να χωρέσουν από τα ψώνια της ημέρας μέχρι και αποσκευές. Επίσης, υπάρχει και είναι διαθέσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο, ηλεκτρικό σκούτερ για αναπηρικά αμαξίδια. Mε μία μόνο κίνηση, σύμφωνα με τον δήμο Τρικκαίων, μια ηλεκτρική φορητή συσκευή μετατρέπει ένα χειροκίνητο αναπηρικό αμαξίδιο σε ηλεκτρικό σκούτερ! Εύκολα και γρήγορα μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε μοντέλο χειροκίνητου αναπηρικού αμαξιδίου, έτσι ώστε άτομα με προβλήματα κινητικότητας μπορούν να κάνουν γρηγορότερα τις δουλειές τους ή απλά μεγάλες βόλτες στην πόλη. Το Cities-4-People, είναι ένα πρόγραμμα το οποίο στοχεύει στις καλύτερες δυνατές βιώσιμες λύσεις στο σημερινό αστικό περιβάλλον, καταλήγει ο κ. Ράπτης.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button