Ελλάδα

Τουρισμός | Εβδομαδιαίο rapid-test πρέπει να κάνουν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι

Τι εισηγήθηκε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τους εργαζόμενους στον τουρισμό που δεν έχουν κανει το εμβόλιο

Την υποχρέωση να υποβάλλονται κάθε βδομάδα σε ένα self-test και σε ένα rapid-test όσοι εργάζονται στον τομέα του τουρισμού και δεν έχουν εμβολιαστεί, εισηγήθηκε η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα, η επιτροπή είχε εισηγηθεί να εφαρμοστεί το εν λόγω μέτρο μόνο στις περιοχές που παρατηρείται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, στις λεγόμενες «πορτοκαλί» περιοχές, ωστόσο αυτή την εβδομάδα, οι ειδικοί πρότειναν την εφαρμογή του μέτρου σε όλη την επικράτεια.

Έπειτα από την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στους τομείς υγείας, ακόμα ένας τομέας εργαζομένων έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τα έκτακτα μέτρα για τον εμβολιασμό του. Έτσι, στο άμεσο μέλλον, φαίνεται πως και για τους εργαζόμενους στον τομέα του τουρισμού, παρόλο που δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, θα εφαρμοστούν άλλου είδους μέτρα για την ενθάρρυνση να κλείσουν το ραντεβού τους, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα.


Η εισήγηση αυτή από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, σημαίνει στην ουσία, ότι αν κάποιος εργαζόμενος στον τουρισμό δεν έχει εμβολιαστεί, θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλεται εβδομαδιαία σε ένα self και σε ένα rapid τεστ, με το κόστος κατά πάσα πιθανότητα να βαραίνει τον ίδιο τον εργαζόμενο.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Όπως, όλα δείχνουν, το εν λόγω μέτρο αναμένεται να ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμα γνωστό το πότε θα τεθεί σε εφαρμογή.


Σχετικά άρθρα

Back to top button