ΕΛΛΑΔΑ

Το σχέδιο της κυβέρνησης για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά«Στο σπίτι με δυο οικογένειες και έως εννέα άτομα στο εορταστικό τραπέζι» θα κάνει φέτος Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά η Ελλάδα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τονίζει πως αυτός είναι ο βασικός κανόνας που θα πρέπει να τηρηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω σενάριο διαδιδόταν εδώ και καιρό τόσο από κυβερνητικά στελέχη όσο και από επιδημιολόγους, ωστόσο δεν είχε οριστικοποιηθεί καθώς αναμένονταν τα πολυπόθητα στοιχεία που θα έδειχναν την η κάμψη των καθημερινών κρουσμάτων.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση προς όλους να σεβαστούν τα μέτρα τις επόμενες ημέρες και την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ούτως ώστε να μη βρεθεί η χώρα αντιμέτωπη με ένα τρίτο κύμα της πανδημίας και ν’ αποσυμφορηθεί σταδιακά το σύστημα υγείας.
Το σχέδιο για κυκλοφορία μετά τις 21:00

Την ώρα που ο Στέλιος Πέτσας αποκάλυψε το σχέδιο της κυβέρνησης για σταδιακή άρση των μέτρων, για τις 7 Ιανουαρίου και τις ανακοινώσεις, που όπως επεσήμανε, αναμένονται μέσα στην εβδομάδα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου των εκκλησιών και των κομμωτηρίων, ερώτημα παραμένει εάν τις ημέρες των Χριστουγέννων και τις Πρωτοχρονιάς θα γίνει θα διαμορφωθεί το καθεστώς, για το ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 21:00 που ισχύει αυτή τη στιγμή.

swell adv 2021

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο το θέμα βρίσκεται υπό εξέταση από την κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους, για την αλλαγή του περιορισμού κυκλοφορίας γι αυτές τις τέσσερις ημέρες.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Ο Στέλιος Πέτσας άφησε ανοικτό το παραπάνω ενδεχόμενο, ως μια εξαίρεση, η οποία θα εξεταστεί πολύ προσεκτικά τις επόμενες ημέρες, όπως είπε χαρακτηριστικά, «αυτό είναι κάτι που θα το δούμε τις επόμενες ημέρες. Μιλάμε στην ουσία για τέσσερις ημέρες παραμονή Πρωτοχρονιάς και ανήμερα Πρωτοχρονιάς και παραμονή Χριστουγέννων και ανήμερα Χριστουγέννων. Θα το δούμε τις επόμενες ημέρες αν μπορεί να υπάρξει κάτι ευρύτερο από το συνηθισμένο ωράριο, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί όπως αντιλαμβάνονται όλοι και από την εξέλιξη για το θέμα του λιανεμπορίου».

Την ίδια ώρα ο κυβερνητικό εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό θα συνεχίσει να ισχύει και κατά την διάρκεια των εορτών, παραμένοντας στο ισχύον καθεστώς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι πολίτες θα ανταποκριθούν με αίσθημα ευθύνης, «καταλαβαίνουμε την ανάγκη να δούμε αγαπημένα μας πρόσωπα αλλά όλοι πιστεύω ότι αντιλαμβάνονται ότι αυτό πρέπει να γίνει με ασφάλεια. Η αποφυγή μεγάλων συναθροίσεων είναι κλειδί για να αποφύγουμε ένα πισωγύρισμα. Αυτό που εμείς έχουμε ως αυστηρή σύσταση είναι η αποφυγή των συναθροίσεων, και να μπορέσουμε να περάσουμε τις γιορτές με την οικογένειά μας ή το πολύ με μια ακόμη οικογένεια, μέχρι 9 άτομα. Και πιστεύω ότι οι Έλληνες θα ανταποκριθούν με αίσθημα ευθύνης».


Σχετικά άρθρα

Back to top button