ΕΛΛΑΔΑ

Το Μέγαρο Μαξίμου υιοθέτησε για πρώτη φορά αδέσποτο σκύλο | Photos

Μία κίνηση συμβολισμού και ουσίας από τον πρωθυπουργό, την ώρα που η Ελλάδα πρωταγωνιστεί σε κακοποιήσεις και εγκαταλείψεις και λίγα 24ωρα πριν τεθεί σε διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάςΣτο Μέγαρο Μαξίμου κατέφθασε τη Δευτέρα στις 12:45 ο πρώτος πρωθυπουργικός σκύλος της χώρας και μάλιστα είναι υιοθετημένος από την Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης.

Σε μία κίνηση συμβολισμού αλλά και ουσίας προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την υιοθεσία του μικρού Peanut που βρέθηκε εγκαταλελειμμένος πριν λίγους μήνες και πλέον απολαμβάνει την αγάπη, την ασφάλεια και την προσοχή των ανθρώπων του πρωθυπουργικού μεγάρου. Ο «έρωτας» του νέου κηδεμόνα με τον άλλοτε αδέσποτο σκυλάκο ήταν με την πρώτη ματιά… Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις βγήκε από το κλουβί του καταφυγίου έπεσε στην αγκαλιά του και δε σταμάτησε να του δίνει φιλιά.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

peanut 10 fwwclcvw

Καθόλη τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε στα Πλάνα με Ουρά ήταν συνέχεια μαζί. Τον αγκάλιαζε, τον φιλούσε, του μιλούσε και ο Peanut έδειχνε να το απολαμβάνει και με το παραπάνω. Η παλαιότερη εθελόντρια της ΖΕΗ, Αρτεμισία Παπαγιαννοπούλου, που πήγε τον σκυλάκο στο Μαξίμου δήλωσε στο SKAI.gr: «Στα 21 χρόνια που είμαι ενεργή εθελόντρια στη Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης έχω κάνει εκατοντάδες υιοθεσίες. Δεν φαντάστηκα ποτέ ότι θα έβαζα την υπογραφή μου στο Μέγαρο Μαξίμου δίπλα στην υπογραφή του Πρωθυπουργού μας για την υιοθεσία του Peanut, του πρώτου αδέσποτου σκύλου που γίνεται κάτοικος Μαξίμου! Ο κ. Πρωθυπουργός μας υποδέχθηκε πολύ φιλικά και ο Peanut ελτρεχε απο αγκαλια σε αγκαλιά και μοίραζε φιλιά. Ενθουσιάστηκε δε με το χαλί στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Για εμάς που έχουμε δώσει τη ζωή μας τόσα χρόνια και έχουμε πολεμηθεί τόσο πολύ είναι μία πολύ μεγάλη αναγνώριση. Τους ευχόμαστε απο τη καρδιά μας να έχουν μια καλή ζωή».

swell adv 2021

Με τον μικρό Peanut είναι όλοι ενθουσιασμένοι. Η υιοθεσία του πρώτου πρωθυπουργικού σκύλου είναι γεγονός και έρχεται κόντρα με άλλοτε πολιτικές ηγεσίες που σιχαίνονταν τα ζώα ή στην καλύτερη περίπτωση τους ήταν αδιάφορα. Είναι κι ένα μήνυμα στους δημάρχους της χώρας μας οι οποίοι στη μεγάλη πλειοψηφία τους είτε δεν κάνουν τίποτα είτε εφαρμόζουν εχθροζωικές πολιτικές.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos
Φωτογραφία: Δ. Παπαμήτσος
peanut mitsotakis papamitsos pn0ooerg
Φωτογραφία: Δ. Παπαμήτσος
peanut 1 v7jqtsnq
Φωτογραφία: Δ. Παπαμήτσος
peanut 2 z52lmcpa
Φωτογραφία: Δ. Παπαμήτσος
peanut 3 er4rt4
Φωτογραφία: Δ. Παπαμήτσος
Φωτογραφία: Δ. Παπαμήτσος
peanut 7 aqrphpja
Φωτογραφία: Δ. Παπαμήτσος
peanut 8 2aeebtma
Φωτογραφία: Δ. Παπαμήτσος


Σχετικά άρθρα

Back to top button