ΕΛΛΑΔΑ

Την κατάργηση των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων προανήγγειλε ο Γιάννης ΠλακιωτάκηςΤην κατάργηση των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων προανήγγειλε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στο 5ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της «Ναυτεμπορικής».

Αν η συγκεκριμένη προαναγγελία γίνει πράξη, αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος Χανίων -που είναι ο μοναδικός Δήμος στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο οποίος διαθέτει Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο- θα χάσει σημαντικές αρμοδιότητες, αλλά και έσοδα, ειδικά από το Ενετικό Λιμάνι, περιοχή δικής του αρμοδιότητας σήμερα.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

«Στον λιμενικό τομέα, ολοκληρώθηκαν οι μελέτες βιωσιμότητας για κάθε ένα από τα δέκα περιφερειακά λιμάνια και μέσα στο 2020 προχωράμε στο διαγωνιστικό μέρος, εκκινώντας από τα λιμάνια εκείνα που ήδη γνωρίζουμε πως έχουν προκαλέσει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον. Με τον τρόπο αυτό, αντί για το μοντέλο των υποπαραχωρήσεων, που όπως ευθύς εξ αρχής είχα δηλώσει, έτσι όπως ήταν σχεδιασμένο δεν θα απέδιδε, διασφαλίζουμε την ανάπτυξη κάθε λιμανιού, με βάση τα πλεονεκτήματα και τις ιδιαιτερότητές του», σημείωσε ο κ. Πλακιωτάκης στη διάρκεια της ομιλίας του στο ναυτιλιακό συνέδριο.

Και πρόσθεσε – όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο στις 23 Ιανουαρίου: «Προωθούμε αλλαγές στο μοντέλο λιμενικής διακυβέρνησης με απώτερο στόχο την ένταξη των λιμένων που σήμερα βρίσκονται υπό τον έλεγχο Δήμων και Κοινοτήτων υπό τον έλεγχο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής».

swell adv 2021

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button