ΕΛΛΑΔΑ

Τι συμβαίνει με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα;

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τη Ελλάδα να δημιουργήσει, και μάλιστα γρήγορα, έναν «ανεξάρτητο» μηχανισμό που θα παρακολουθεί και θα αποφεύγει τις επαναπροωθήσεις των προσφύγων στα σύνορά της, ως προϋπόθεση για να αποδεσμεύσει το πρόσθετο ποσό 15,83 εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδότησης της μετανάστευσης που ζήτησε η Αθήνα.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, πρόσφατα απέρριψε τις κατηγορίες για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εμφανώς δεν τις θεώρησε επαρκείς, εξ ου και η απαίτησή της για «ανεξάρτητο» μηχανισμό.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Αν προστεθούν και οι αμφισβητήσεις για το τι σημαίνει πρακτικά ο ισχυρισμός της ελληνικής κυβέρνησης ότι η Τουρκία είναι «ασφαλής χώρα», ο κ. Μηταράκης θα πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις στην Επιτροπή (και σε όλους εμάς).

swell adv 2021


Πηγή
Euractiv

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button