Macrame-Voulisma
Karnagians Toyland - Jumbo Ποτηράκι

BOX Cafe
ΕΛΛΑΔΑ

Τι σηματοδοτεί η επιλογή Τσίπρα για Σβίγκου και Βασιλειάδη στη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

GMG

SKALA

LE DELICE Γραφανάκη Καίτη Kosa

Ο Αλέξης Τσίπρας αιφνιδίασε όλους και στο κλείσιμο της ομιλίας του στην κεντρική επιτροπή ανακοίνωσε ως πρόταση του τη Ράνια Σβίγκου και τον Γιώργο Βασιλειάδη για  τη θέση της γραμματέως και του αναπληρωτή της στο κόμμα.

Η Ράνια Σβίγκου που έχει διατελέσει εκπρόσωπος αλλά αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου δίπλα στον Πάνο Σκουρλέτη στο παρελθόν ανήκει στη νεότερη γενιά στελεχών κάτω από 40 ετών.

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Είναι “παιδι της Κουμουνδούρου” και διατηρεί καλές σχέσεις με όλες τις τάσεις. Ήπιος και όχι υπερβολικά εξωστρεφής χαρακτήρας από τη στιγμή που δέχτηκε να μην είναι υποψήφια στις προσέχεις εκλογές μπορεί να δουλέψει αποκλειστικά και με μεθοδικότητα για το κόμμα.

Είναι προφανές βέβαια ότι με την επιλογή της ενισχύεται ο ρόλος των μελών της πολιτικής γραμματείας αλλά και του ίδιου του προέδρου Αλέξη Τσίπρα καθώς η επιλογή Σβίγκου έχει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνα του Δημήτρη Τζανακόπουλου τον οποίο βέβαια ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο ευχαρίστησε για την προσφορά του αλλά τόνισε ότι εκτιμά ιδιαιτέρως που ενώ ο απερχόμενος γραμματέας του είχε ζητήσει καιρό να αποχωρήσει το είχε κρατήσει μυστικό μέχρι τη σημερινή συνεδρίαση.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Σε ότι αφορά τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα Γιώργο Βασιλειάδη που διετέλεσε Υφυπουργός αθλητισμού και στην πρώτη φάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Γενικός Γραμματέας κατά της διαφθοράς πρόκειται επίσης για ένα μετριοπαθές και εργατικό άτομο το οποίο επίσης διατηρεί καλές σχέσεις με όλες τις τάσεις αλλά και με το περιβάλλον του προέδρου.

Να θυμίσουμε ότι ήταν υποψήφιος βουλευτής στο νότιο τομέα Αθηνών όπου δεν εξελέγη ενώ διατηρεί ανοικτους διαύλους και με την τάση των 53 από την περίοδο που ήταν μέλος οργάνωσης της Βόρειας Αθήνας.

Zuper Service

Ο κ. Βασιλειάδης εργάζονταν μετά τις εκλογές του 2019 νομικός σύμβουλος μεγάλων ιδιωτικών οργανισμών για ζητήματα ενέργειας.

Επίσης οι επιλογές Τσίπρα αποδεικνύουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει το κόμμα να ετεροκαθορίζεται ως προς τη λειτουργία και τις επιδιώξεις του. Η φημολογία των τελευταίων ημερών για “πασοκογενή” γραμματέα παρέμεινε κενό γράμμα στα σενάρια που όλα τα μέσα λίγο πολύ ανέφεραν. Ο Τσίπρας για ακόμα μία φόρα επενδύει στη νέα γενιά στελεχών του κόμματος που έχουν όμως πλέον και εμπειρία από την περίοδο διακυβέρνησής του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης σε σχέση με τα κριτήρια που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και κυρίως για το ότι όσοι κατελάμβαναν αυτές τις θέσεις στο κόμμα δεν θα ήταν υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές ελάχιστοι ήταν αυτοί που πληρούσαν τις προϋποθέσεις από την πρώτη 50άδα όσων εκλέχτηκαν στην κεντρική επιτροπή.

Οι περισσότεροι/ες είναι ήδη βουλευτές (Γεροβασίλη, ξενογιαννακοπούλου, Ζαχαριάδης κλπ) ενώ για άλλους/ες έχει ξεκαθαριστεί ότι θα να είναι υποψήφιοι/ες  στις προσέχεις εκλογές ( Ρένα Δούρου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Διονύσης Τεμπονέρας κλπ).

Οι επιλογές Τσίπρα δεν προκάλεσαν έκπληξη στην αίθουσα όταν διατυπώθηκαν καθώςκαθόλου τυχαία όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία από την αρχή της συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής η Ράνια Σβίγκου κάθονταν δίπλα στο Δημήτρη Τζανακόπουλου προϊδεάζοντας για τη διαδοχή. Σε τελική ανάλυση οι επιλογές Τσίπρα έδωσαν τόσο νέο αέρα με τις επιλογές Δβίγκου Βασιλειάδη όσο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην στελέχωση της πολιτικής γραμματείας αλλά και της “πιο κλειστής” εκτελεστικής που θα συνιστά ουσιαστικά τον “πρωινό καφέ” του προέδρου.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button