ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος οι καυστήρες πετρελαίου από το 2023

Στην κατάργηση των καυστήρων πετρελαίου από το 2023 και των αυτοκινήτων με βενζίνη και πετρέλαιο το 2030 ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην «πράσινη πολιτική», με επίκεντρο «τέσσερις τολμηρές μεταρρυθμίσεις που αφορούν το περιβάλλον, τον ενεργειακό προσανατολισμό της χώρας προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» Μεταξύ αυτών και η κατάργηση των καυστήρων πετρελαίου.

Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, «από το 2023 σε όλα τα νέα σπίτια που θα κατασκευάζονται, θα απαγορεύεται η εγκατάσταση καυστήρων πετρελαίου εκεί που υπάρχει επαρκές δίκτυο φυσικού αερίου».

“ΧΡΥΣΟΣ

Επιπλέον σημείωσε ότι «από το 2025 όλα τα νέα ταξί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και το 1/3 των ενοικιαζόμενων οχημάτων, θα πρέπει να είναι ή ηλεκτρικά ή οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων», προσθέτοντας πως «από το 2030 θα απαγορεύεται η πώληση νέων ΙΧ με κινητήρες εσωτερικής καύσης».

«Ξέρω ότι οι στόχοι αυτοί είναι φιλόδοξοι, είναι όμως αναγκαίοι και με το σχέδιο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας μπορούν να γίνουν και ρεαλιστικοί», τόνισε ο πρωθυπουργός.

“IN_AND_OUT


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button