ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος Ιουλίου τα οικογενειακά επιδόματα από τον ΟΓΑ

Ο νέος διοικητής του ΟΓΑ κ. Στυλιανός Πλιάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, είπε ότι τα οικογενειακά επιδόματα θα δοθούν το τελευταίο 10μερο του Ιουλίου (μεταξύ 20 και 25 του μήνα). Προς το παρόν έχουν γίνει 682 χιλιάδες αιτήσεις Α21 σε σύνολο 750 χιλιάδων δικαιούχων.

Αξιοσημείωτη ήταν ωστόσο και η δήλωση του διοικητή του ΟΓΑ ότι υπάρχουν 12 εκ. “αχρεωστήτως καταβληθέντα” επιδόματα που αφορούν κυρίως τις περιόδους 2012, 2013, 2014, τα οποία ο Οργανισμός καλείται να αναζητήσει.

Πρόκειται δηλαδή για οικογενειακά επιδόματα που έχουν δοθεί κατά το παρελθόν σε δικαιούχους, οι οποίοι λόγω αλλαγής των κριτηρίων (πχ ηλικία παιδιών) και μη ενημέρωσης του κεντρικού συστήματος, θα πρέπει να τα επιστρέψουν μέσω συγκεκριμένων διαδικασιών.

Αυτός είναι ο ο βασικός λόγος που πλέον ο ΟΓΑ καταβάλει τα επιδόματα σε δόσεις, διότι αν τα έδινε στο σύνολο τους, το ποσό των “αχρεωστήτως καταβληθέντων” θα είχε εκτιναχθεί στα ύψη.Η προσδοκία βεβαίως είναι ότι όλα αυτά θα λυθούν από το 2018 και μετά με τον “μετασχηματισμό” του ΟΓΑ σε ενιαίο φορέα παροχής προνοιακών επιδομάτων και την εγκατάσταση νέου πληροφοριακού συστήματος.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close