ΕΛΛΑΔΑ

ΤΕΕ/ΤΑΚ | Εξίσωση αποφοίτων Κολλεγίων με τους Διπλωματούχους Μηχανικούς

Η επιστολή στην Υπουργό Παιδείας για την εξίσωση των αποφοίτων των κολλεγίων με τους Διπλωματούχους Μηχανικούς, απέστειλε το ΤΕΕ/ΤΑΚ, καλώντας την κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου να αποσύρει τη σχετική τροπολογία.

Αξιότιμη κύρια Υπουργέ,

brands heaven2021

Το ΤΕΕ/ΤΑΚ τονίζει προς όλες τις κατευθύνσεις υιοθετώντας την πρόσφατη απόφαση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Ελλάδος , ότι ο ν. 4763/2020, σχετικά με την Ισοτιμία Κολλεγίων και ΑΕΙ, όπου προβλέπεται αυτοματοποιημένη διαδικασία αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας των πτυχίων Κολλεγίων με τα δημόσια ΑΕΙ, είναι κατάφωρα άδικος για τους Διπλωματούχους Μηχανικούς. Είναι αδιανόητο ένας τμηματάρχης του Υπουργείου Παιδείας να σηκώσει το βάρος της αξιολόγησης τίτλου σπουδών.

Το κεντρικό ΤΕΕ, ως υπεύθυνος φορέας για τη διαδικασία απονομής άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και κατ’ επέκταση επαγγελματικών δικαιωμάτων, με γνώμονα την Τεχνική Ευθύνη και το δημόσιο συμφέρον, δεν θα επιτρέψει την απαξίωση των Διπλωμάτων των ενιαίων πενταετών αδιάσπαστων προγραμμάτων σπουδών των Πολυτεχνείων και Πολυτεχνικών Σχολών της χώρας, αποδεχόμενο την αποσύνδεση της άσκησης του επαγγέλματος του Μηχανικού από τους ακαδημαϊκούς τίτλους σπουδών. Η ανάληψη δε της τεχνικής ευθύνης στο ανώτατο επίπεδο νοείται μόνο από διπλωματούχους μηχανικούς, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι και για το δημόσιο συμφέρον.

neratzoulis neo

Καλούμε την Κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψη την εισήγηση – απόφαση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ και να αποσύρει την εν λόγω τροπολογία του Νόμου 4763/2020, ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος διαβούλευσης στους φορείς, με προφανή απαίτηση τη συμμετοχή ακαδημαϊκών και εκπροσώπων των επιστημονικών επιμελητηρίων στη διαδικασία.
Σχετικά άρθρα

Back to top button