Europlan

Xaritakis
ΕΛΛΑΔΑ

Τα πρώτα νομοσχέδια και οι τέσσερις στόχοι του Κυριάκου Μητσοτάκη

BOX CAFE
Αλφαβητάρι

Τεντοτεχνική

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Τις προτεραιότητες της επόμενης γαλάζιας τετραετίας έθεσε στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη συνεδρίαση με τη νέα του σύνθεση, απορρίπτοντας τυχόν σημάδια έπαρσης και αυταρέσκειας από τα στελέχη της κυβέρνησης.

«Δεν έχουμε δικαίωμα να απογοητεύσουμε τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και συνέστησε λίγα λόγια και πολλή δουλειά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το κυβερνητικό μας έργο δεν θα πρέπει να θυσιάζεται στον βωμό της επικοινωνίας.

“IN_AND_OUT

«Αντίπαλοί μας μόνο τα προβλήματα και τα τυχόν λάθη» είπε, σημειώνοντας πως «η κοινωνία μας παρέδωσε τη σκυτάλη του μέλλοντός της» και ότι «Ξεκινάμε υπεύθυνα αλλά και αισιόδοξα».

Αυτή η διευρυμένη σύνθεση προσδίδει έναν πανηγυρικό χαρακτήρα στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της τετραετίας, στο οποίο και δόθηκαν και οι περιβόητοι «μπλε φάκελοι» με τους στόχους, τα χρονοδιαγράμματα και τις βασικές δράσεις ανά υπουργείο.

Mechanical Solutions

Οι ευθύνες μας είναι πολλές , είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι οι πολίτες καταδίκασαν τις ψεύτικες υποσχέσεις, καθώς και ότι δεν υπάρχει προηγούμενο κυβέρνησης που να παίρνει υψηλότερα ποσοστά από τις προηγούμενες εκλογές.

«Πολλοί σχηματισμοί στη Βουλή δεν σημαίνουν κατ’ ανάγκη δημοκρατική πολυφωνία. Μπορεί να προκαλούν πολιτική κακοφωνία», επεσήμανε ο πρωθυπουργός, φωτογραφίζοντας με αυτόν τον τρόπο την είσοδο ακροδεξιών κομμάτων στη Βουλή.

Χαρακτήρισε αρνητικό πείραμα την απλή αναλογική.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι άμεσα θα ξεκινήσεις τις επισκέψεις του σε όλα τα υπουργεία με πρώτο  το υπουργείο Οικονομικών.

«Ξέρετε καλά τις τέσσερις πολιτικές μας κατευθύνσεις: καλύτερο μισθοί, καλύτερη δουλειά, καλύτερο κράτος, καλύτερη ζωή σε μια ισχυρή Ελλάδα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στους μπλε φακέλους που παραλάβατε, υπάρχουν συνολικά 120 μεταρρυθμίσεις, 79 ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης και 959 επιχειρησιακές δράσεις, επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

«Το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται στην καρδιά του σχεδιασμού μας για τη δεύτερη τετραετία. Χωρίς μια οικονομία που δεν αναπτύσσεται γρήγορα, δεν υπάρχει ευημερούσα κοινωνία και η ανάπτυξη είναι και αυτή που καταπολεμά τη μεγαλύτερη κοινωνική αδικία, που δεν είναι άλλη από την ανεργία», υπογράμμισε.

H αποστολή μας δεν τελειώνει με την νομοθέτηση είπε,  αρχίζει στην νομοθέτηση.

Το πρώτο νομοσχέδιο θα  αφορά την οργάνωση του κράτους, την μετεξέλιξη του επιτελικού κράτους, το δεύτερο νομοσχέδιο θα αποτυπώνει κεντρικές μας δεσμεύσεις, ένα από αυτά είναι η επιστροφή ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο δημόσιο, από το υπεραταμείο όπου υπάγονταν. Να κοστολογούνται τα προγράμματα των κομμάτων από ανεξάρτητο φορέα.

Δεν έχουμε δικαίωμα να απογοητεύσουμε τους πολίτες είπε και τόνισε ότι η νέα τετραετία θα είναι η θητεία της αποτελεσματικότητας και των μεγάλων αλμάτων.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button