ΕΛΛΑΔΑ

Τα πιθανά σενάρια για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης

Θέμα ωρών θεωρείται η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, καθώς τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έχει τηλεφωνικές επικοινωνίες τόσο με τα νέα πρόσωπα που αναμένεται να αναλάβουν υπουργικό ρόλο, όσο και με υπουργούς που πρόκειται να αλλάξουν χαρτοφυλάκιο.

Ο δρόμος για τον ανασχηματισμό άνοιξε με την χθεσινή εκλογή του Πάνου Σκουρλέτη στη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον ιστότοπο kathimerini.gr.

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας χθες στην Κεντρική Επιτροπή της παράταξης, αναφερόμενος στον απερχόμενο γραμματέα Παναγιώτη Ρήγα, είπε ότι θα είναι το ίδιο παραγωγικός από το νέο μετερίζι της μάχης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα μετακινηθεί στην κυβέρνηση.

Η μετακίνηση του κ. Σκουρλέτη από την κυβέρνηση στο κόμμα ανοίγει το πεδίο για μεγαλύτερες αλλαγές και περισσότερες μετακινήσεις στην κυβέρνηση. Ο κ. Νίκος Παππάς εμφανίζεται ως πιθανός αντικαταστάτης του στο υπουργείο Εσωτερικών, μετακίνηση που θα προλειάνει τον δρόμο για επιπλέον αλλαγές.Παραμένει ερώτημα ποιος θα είναι ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, καθώς και οι αλλαγές που θα κάνει ο κ. Τσίπρας στη δομή των υπουργείων.

Υπάρχουν σκέψεις για ξεχωριστό χαρτοφυλάκιο για επενδύσεις, αλλά και για υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας, στον απόηχο της καταστροφής στο Μάτι.

Μένει, τέλος, να φανεί σε πιο βαθμό θα θελήσει ο κ. Τσίπρας να σηματοδοτήσει τη διεύρυνση προς άλλους πολιτικούς χώρους.

Όσον αφορά την κ. Κατερίνα Παπακώστα, βέβαιη θεωρείται από πολλούς η είσοδος της στο κυβερνητικό σχήμα, έπειτα και από τη συνάντησή της με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, στην οποία σημείωσε πως ανταποκρίνεται στο προσκλητήριο του πρωθυπουργού.

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close