ΕΛΛΑΔΑ

Τα «Παράπονά» σας στον δήμο σας με ένα κλικ από το κινητό σας

Είναι ευρέως γνωστό πως η γραφειοκρατία του δημοσίου τομέα της χώρας μας παραμένει ακμάζουσα, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι Ελληνες να απομακρύνονται από τον δημόσιο βίο.

Παράλληλα, ωστόσο, η παγκόσμια τάση στις πόλεις του κόσμου επικεντρώνεται σε χιλιάδες νέα τεχνολογικά εργαλεία, τα οποία γεφυρώνουν τους πολίτες με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους δίνουν την ευκαιρία να επηρεάσουν τις αποφάσεις που καθορίζουν τη ζωή στις γειτονιές τους.

caffeine adv2020b

Μια τέτοια φωτεινή εξαίρεση φθάνει πλέον και στην Ελλάδα, χάρη σε μια πρωτοποριακή συνεργασία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού με την εταιρεία προγραμματισμού Cloudcrew, η οποία δείχνει να χαράσσει τον δρόμο για την απλοποίηση των διαδικασιών στον δημόσιο τομέα. Ο λόγος για την καινοτόμο εφαρμογή «Citify», η οποία συνδέει τον πολίτη με τον δήμο του με το πάτημα ενός κουμπιού και έχει καταφέρει ήδη να τραβήξει τα βλέμματα της δημοσιότητας.

Η πλατφόρμα συνεργατικής αστικής διακυβέρνησης «Citify» είναι συμβατή με τα λειτουργικά συστήματα Android και iOS, και η χρήση της είναι δωρεάν για όλους.

neratzoulis neo

Η φιλοσοφία της πλατφόρμας είναι απλή: με την εν λόγω υπηρεσία κάθε δημότης των δήμων Παπάγου-Χολαργού και Λυκόβρυσης-Πεύκης –αλλά σύντομα και άλλων δήμων– έχει την ευκαιρία να καταγράφει και να υποβάλλει προβλήματα που διαπιστώνει στην περιοχή του μέσα από μερικά κλικ στο κινητό του τηλέφωνο.

Δεκάδες αστικές προκλήσεις –από παράνομα παρκαρίσματα μέχρι ζημιές σε δημόσια περιουσία– μπορούν πλέον να καταγράφονται φωτογραφικά και να αναφέρονται στις Αρχές σε πραγματικό χρόνο, δίνοντας στον πολίτη την ευκαιρία να συμμετέχει ενεργά αλλά και άμεσα στα κοινά.

Η ευχρηστία της εφαρμογής είναι αξιοσημείωτη, καθώς καθίσταται δυνατόν και σε όσους από τους ηλικιωμένους χρησιμοποιούν smartphone να γλιτώνουν τη γραφειοκρατική και πολλές φορές εξαντλητική διαδικασία υποβολής παραπόνων στη δημόσια υπηρεσία της περιοχής τους.

«Το όραμά μας πάντα ήταν να δημιουργήσουμε μια έξυπνη πόλη. Τα καταφέραμε», γράφει η Cloudcrew στην ιστοσελίδα της, και, παρότι δεν έχει περάσει πολύς χρόνος από την κυκλοφορία της εφαρμογής, η εταιρεία έχει κάθε λόγο να είναι ήδη υπερήφανη. Την προηγούμενη Πέμπτη 27 Ιουνίου, ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού τιμήθηκε στο 4ο ετήσιο συνέδριο με τίτλο «Smart Cities – Digital Excellences 2019» λόγω της έξυπνης τεχνολογικής λύσης που έφερε η συνεργατική εφαρμογή.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button