Macrame-Voulisma
Karnagians Toyland - Jumbo Ποτηράκι

BOX Cafe
ΕΛΛΑΔΑ

Συμφωνία για δια ζώσης εξεταστική περίοδο στα ΑΕΙ

Τι αποφάσισε η Σύνοδος των πρυτάνεων

GMG

SKALA

LE DELICE Γραφανάκη Καίτη Kosa

Δια ζώσης, αν και με ενστάσεις, θα διεξαχθεί η εξεταστική περίοδος των φοιτητών και φοιτητριών των ΑΕΙ της χώρας, καθώς υπουργείο Παιδείας και πανεπιστήμια κατέληξαν σε «κοινή οδό» μετά την ολοκλήρωση της σημερινής Συνόδου πρυτάνεων ΑΕΙ.

Είχε προηγηθεί η έκδοση της σχετικής εγκυκλίου από το υπουργείο Παιδείας τις προηγούμενες ημέρες, η οποία όμως δυσαρέστησε τις διοικήσεις πανεπιστημίων που θεώρησαν ότι θα έπρεπε να έχει προηγηθεί διάλογος επί του θέματος αλλά και επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας στα ΑΕΙ.

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Ωστόσο όπως ανακοινώθηκε τελικά, η Σύνοδος των ΑΕΙ «λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις συνθήκες εξάπλωσης της πανδημίας του COVID-19 και των μεταλλάξεών της και θεωρώντας ότι τα μέτρα στα πανεπιστήμια επαναφέρουν το πρόταγμα της προστασίας της δημόσιας υγείας» κατέληξε στα παρακάτω:

Η δια ζώσης διεξαγωγή των εξετάσεων, αναμένεται να αντιμετωπίσει σοβαρές δυσχέρειες. Για όσους φοιτητές καταστεί αδύνατη η συμμετοχή τους, λόγω νόησης και καραντίνας, θα ληφθεί μέριμνα ώστε να εξεταστούν με τον πλέον πρόσφορο τρόπο που θα καθοριστεί, από τα ίδια τα πανεπιστήμια, με συνεννόηση διδασκόντων και φοιτητών, λαμβανομένου υπόψη του ισχύοντος πλαισίου συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας για δια ζώσης εξέταση αναπλήρωσης. Είναι αυτονόητο ότι η αδυναμία συμμετοχής στις εξετάσεις θα τεκμαίρεται από τα στοιχεία στο edupass, η εγγραφή στο οποίο έχει μεγάλη σημασία για την ομαλή και κατά το δυνατόν ασφαλή διεξαγωγή των εξετάσεων αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας. Οι διοικήσεις των πανεπιστημίων παρακολουθούν την εξέλιξη της πανδημίας και σε πιθανή επιδείνωση των κρουσμάτων και συνθηκών θα επανέλθουν υιοθετώντας ευέλικτους και πιο ασφαλείς τρόπους λειτουργίας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Το υπουργείο Παιδείας και τα συναρμόδια υπουργεία σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ οφείλουν να προσφέρουν τη δυνατότητα για τον έλεγχο, στη μεγαλύτερη δυνατή έκταση, των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, με τα κατάλληλα διαγνωστικά μέσα.

Καταδίκη της βίας σε ΟΠΑ και Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης

Καταδίκασαν τα πανεπιστήμια σε όλους τους τόνους  την χθεσινή εισβολή και τον ξυλοδαρμό καθηγητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναφέροντας ότι «αποτελεί βάναυση καταπάτηση της λειτουργίας του πανεπιστημίου, ως ελεύθερου, ανοικτού και δημοκρατικού».

Zuper Service

Για τα επεισόδια στην Θεσσαλονίκη τόνισαν  ότι «καθήκον των πρυτανικών αρχών είναι κατά προτεραιότητα η μέριμνα για την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας και προστασίας εργαζομένων και εγκαταστάσεων».  Όπως ανέφεραν οι πρυτάνεις «η βία, οι απειλές και οι προσωπικές προσβολές δεν έχουν θέση στο σύγχρονο δημόσιο πανεπιστήμιο». Ψήφισμα εκδόθηκε επίσης  για τις επιθέσεις κατά του πρύτανη του ΑΠΘ, Ν. Παπαϊωάννου με το όποιο η Σύνοδος «καταδικάζει ενέργειες και δημοσιεύματα που στοχοποιούν πρυτάνεις και σκόπιμα υποσκάπτουν το κύρος του θεσμού».


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button