ΕΛΛΑΔΑ

Στους δήμους περνάει από το 2017 η καθαριότητα στα σχολεία

Τροπολογίες που ρυθμίζουν διάφορες εκκρεμότητες έφερε ο υπουργός Εσωτερικών στη Βουλή και τις κατέθεσε μαζί με το νομοσχέδιο του υπουγείου Εθνικής  Άμυνας, λέγοντας ότι τα συγκεκριμένα  ζητήματα «τρενάρουν» απαράδεκτα και δημιουργούν δυσλειτουργίες, οπότε πρέπει να λυθούν άμεσα.

Με τις τροπολογίες

*καθορίζεται πλέον η σύσταση των υπηρεσιακών συμβουλίων των Οργανισμων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε αυτά θα μετέχουν στο εξης κατά πλειοψηφία υπάλληλοι και προϊστάμενοι διευθύνσεων, ώστε να  διασφαλίζεται η αμεροληψία και η αντικειμενικότητά τους.

*παρατείνονται για ένα έτος οι  συμβάσεις για τον καθαρισμό των δημόσιων σχολείων για το διδακτικό έτος 2016-2017, ενώ από το διδακτικό έτος 2017-18 και εξής, εκείνοι που θα εκτιμούν την ανάγκη ή μη πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, θα ειναι οι δήμοι.*παρατείνονται οι υπηρεσίες που παρέχονται στα ΚΗΦΗ (Κέντρα Ημερήσιας Γροντίδας Ηλικιωμένων) και στα ΚΕΔΗΦ (Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας) καθώς  και στα Κέντρα Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων και παρατείνονται οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου των εκεί απασχολουμένων. Η αμοιβή τους θα καλυφθεί από τους πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020 γιατί αυτές οι δράσεις εντάσσονται αναδρομικά στα ΕΣΠΑ.

*αποκεντρώνεται η αρμοδιοτητα για τη θεώρηση μελετών έργων και υπηρεσιών, καθώς και της προαπαιτούμενης γνωμοδότησης, που μέχρι σήμερα ανήκει στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close