Πέμπτη, 15 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣτον κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου εισέρχονται ακόμη και οι λαϊκές αγορές

Στον κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου εισέρχονται ακόμη και οι λαϊκές αγορές

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Στον κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου εισέρχονται ακόμη και οι λαϊκές αγορές, καθώς το νέο νομοσχέδιο που καταρτίζει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων προβλέπει ότι οι επαγγελματίες πωλητές που διαθέτουν χώρους αποθήκης στην έδρα τους και για το διάστημα που διαθέτουν άδεια δραστηριοποίησης σε λαϊκή αγορά, μπορούν να διαθέτουν τα προϊόντα τους και μέσω ηλεκτρονικών πωλήσεων.

Επίσης, προβλέπεται η δυνατότητα στους ίδιους να παρέχουν υπηρεσίες διανομής κατ’ οίκον (delivery) των προϊόντων τους. Αυτό είναι ένα μόνο από τα βήματα εκσυγχρονισμού των λαϊκών αγορών που επιχειρούνται με τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου.

mechanical adv 2021

Ειδικότερα, οι βασικές αλλαγές, εκτός από τις προαναφερθείσες, που επέρχονται στο καθεστώς λειτουργίας των λαϊκών αγορών, όπως αυτές περιλαμβάνονται στο προσχέδιο νόμου που παρουσιάστηκε στην Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ) από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, είναι οι ακόλουθες:

apostolakis adv 2

– Εισάγονται τρεις νέοι τύποι λαϊκών αγορών: α) Υπαίθρια αγορά, παρασκευής και πώλησης έτοιμου φαγητού και ποτών επί του δρόμου (Street Food Market) σε δημόσιους ή και ιδιωτικούς χώρους, β) Πρότυπη λαϊκή αγορά, αγορά δηλαδή που λειτουργεί με σταθερές υποδομές, κοινά τεχνικά χαρακτηριστικά των σημείων πώλησης (π.χ. ομοιόμορφοι πάγκοι) και γ) Αγορά ειδικού σκοπού, δηλαδή υπαίθρια αγορά σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, για την οποία είναι αποκλειστικά υπεύθυνη η κατά τόπο Περιφέρεια, με επταήμερη λειτουργία με μεικτό χαρακτήρα πώλησης ειδών (εδώδιμα και μη προϊόντα).

– Επιτρέπεται η ίδρυση νομικού προσώπου, με απόφαση του δήμου ή της περιφέρειας που είναι αρμόδιοι για τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς, το οποίο αναλαμβάνει εν συνόλω τις αρμοδιότητες του φορέα λειτουργίας στη διαχείριση και τη λειτουργία των λαϊκών αγορών ευθύνης του. Πρόκειται για διάταξη που προκαλεί αρκετές αντιδράσεις, καθώς μερίδα των παραγωγών θεωρεί ότι επιχειρείται «ιδιωτικοποίηση» των λαϊκών αγορών.

– Για την ορθή λειτουργία του υπαίθριου εμπορίου και την ορθή παρακολούθηση των χορηγούμενων αδειών υπαίθριου εμπορίου, την ανανέωση των στοιχείων αυτών, των διενεργούμενων ελέγχων και την επιβολή και είσπραξη των προστίμων τηρείται ηλεκτρονική βάση δεδομένων.

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble