ΕΛΛΑΔΑ

Στο φαρμακείο της γειτονιάς θα στέλνει ο ΕΟΠΥΥ τα φάρμακα για τις σοβαρές ασθένειες

Νομοσχέδιο θα δίνει τη δυνατότητα στους ασθενείς, να προμηθευτούν τα φάρμακα υψηλού κόστους και από τα φαρμακεία της γειτονιάς τους, ακολουθώντας μία καθορισμένη διαδικασία. Έτσι, οι χρονίως πάσχοντες (ογκολογικοί ασθενείς, ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας κ.α.) θα γλιτώσουν την ταλαιπωρία και τις αναμονές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Ο Τομεάρχης Υγείας και βουλευτής Βασίλης Οικονόμου και ο αναπληρωτής του, βουλευτής Αχαϊας Ιάσονας Φωτήλας, δήλωσαν ότι η Ν.Δ. θα προχωρήσει σε μέτρα ανακούφισης των ασφαλισμένων που ταλαιπωρούνται για να παραλάβουν τις ακριβές θεραπείες από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

caffeine adv2020b

Πιο συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει:

  • Αμεση υλοποίηση της κατ’ οίκον διανομής φαρμάκων για συγκεκριμένες ομάδες ασθενών (π.χ. ασθενείς με καρκίνο, ΑΜΕΑ κλπ) προκειμένου να σταματήσει η απαράδεκτη “τιμωρία” τους να περιμένουν ώρες στις ουρές της ντροπής στα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για να πάρουν ειδικά φάρμακα ή να πρέπει να διανύσουν τεράστιες αποστάσεις, ιδίως στην περιφέρεια, για να εξασφαλίσουν την απαραίτητη θεραπεία τους.
  • Παραλαβή των φαρμάκων από τα φαρμακεία της γειτονιάς, για την ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας και των μετακινήσεων των ασθενών και των οικείων τους.

Οι δύο βουλευτές τονίζουν ότι αυτές οι εναλλακτικές οδοί προμήθειας των ειδικών φαρμάκων από τους ασθενείς δημιουργούνται για τη διευκόλυνσή τους και προσφέρονται σε αυτούς ως πρόσθετη επιλογή. Είναι επίσης προφανές, επίσης, όπως λένε, ότι η ασφαλής αποθήκευση, διακίνηση και παροχή των ειδικών φαρμάκων θα είναι αντικείμενο της αποκλειστικής ευθύνης και εποπτείας του ΕΟΠΥΥ και των αρμόδιων υπηρεσιών του.

neratzoulis neo

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button