Nbaxevanis

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ο συγγραφέας Στέφανος Ξενάκης

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Στη σύλληψη του γνωστού συγγραφέα Στέφανου Ξενάκη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έχει γράφει το βιβλίο «Το Δώρο», προχώρησε η ΕΛΑΣ το πρωί της Δευτέρας καθώς σε βάρος του εκρεμμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για ακάλυπτες επιταγές, μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών και μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ σε βάρος του 55χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για συνολική ποινή φυλάκισης οχτώ ετών και 11 μηνών.

“IN_AND_OUT

Όπως αναφέρεται, επίσης, «στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, ως εκπρόσωπος εταιρείας, εξέδιδε κατ’ εξακολούθηση ακάλυπτες επιταγές προς εξόφληση οικονομικών υποχρεώσεων της».

Σημειώνεται ότι στο βιογραφικό του ο Στέφανος Ξενάκης ανέφερε ότι από το 1993 έως το 2015 είχε εργαστεί ως στέλεχος και επιχειρηματίας στο χώρο της Διαφήμισης.

Mechanical Solutions

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συνελήφθη, πρωινές ώρες χθες (6-3-2023) στη Βούλα στο πλαίσιο διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 55χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, με συνολική ποινή φυλάκισης οκτώ (8) ετών και έντεκα (11) μηνών, για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών, μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών εισφορών και για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Ειδικότερα, ο 55χρονος στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, ως εκπρόσωπος εταιρείας, εξέδιδε κατ’ εξακολούθηση ακάλυπτες επιταγές προς εξόφληση οικονομικών υποχρεώσεων της.

Επιπλέον δεν κατέβαλε έγκαιρα τις εργοδοτικές εισφορές στους ασφαλιστικούς φορείς καθώς και τα χρέη του προς το ελληνικό δημόσιο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η εταιρεία που πτώχευσε και το νέο σχήμα στη διαφήμιση

Η εταιρεία του κ. Ξενάκη ήταν η «ΙΝΚΑΜ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» που συστάθηκε στις 2 Ιουνίου 1998 και σήμερα έχει πτωχεύσει. Η έδρα της βρισκόταν επί της Λεωφόρου Αργυρουπόλεως 111Α (Ελληνικό-Αργυρούπολη).

Σκοπός της εταιρείας ήταν η παροχή κάθε είδους διαφημιστικών υπηρεσιών. Η υποστήριξη μέσων μαζικής ενημέρωσης σε τομείς εμπορικής, πολιτικής, οικονομικής εκμετάλλευσης και δημοσίων σχέσεων. Η παραγωγή και εκμετάλλευση ραδιοφωνικών εκπομπών. Κάθε είδους συναφής προς τα ανωτέρω εργασία. Η αντιπροσώπευση συναφών εμπορικών και βιομηχανικών οίκων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Η σύμπραξη και συνεργασία της εταιρείας με άλλες εταιρείες ή φυσικά πρόσωπα που επιδιώκουν τους άλλους ή παρεμφερείς σκοπούς.

Η εταιρεία κηρύχθηκε σε πτώχευση το Δεκέμβριο του 2016. Συγκεκριμένα, αυτό έγινε με την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με αριθμό 717-14/12/2016, σύμφωνα με την οποία:

  • κηρύσσει την ΙΝΚΑΜ σε κατάσταση πτώχευσης,
  • ορίζει χρόνο παύσεως των πληρωμών αυτής την 08/09/2015
  • διορίζει σύνδικο τη Δικηγόρο Αθηνών ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΔΣΑ/027104), που κατοικεί στην οδό Πατούσα 3, Αθήνα

Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο του 2011 είχε ανακοινωθεί η δημιουργία ενός νέου σχήματος στην αγορά της διαφήμισης. Ειδικότερα είχε ανακοινωθεί ότι οι εταιρείες INKAM, Μedia Connection και ο Γιάννης Ράντος, δημιουργούν νέα προϊόντα για την αγορά μέσων. Ο Γιάννης Ράντος έκανε τότε την ακολουθη δήλωση: «Είμαι ευτυχής που μαζί με τον Στέφανο Ξενάκη και τον Δημήτρη Μαυρικάκη ενώνουμε μια συσσωρευμένη εμπειρία γύρω από τα media, ώστε να προσφέρουμε στην αγορά- που το έχει τόσο ανάγκη- νέα προϊόντα-πακέτα, ιδιαίτερα χρήσιμα και καινοτόμα για την προβολή των διαφημιζομένων».


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button