ΕΛΛΑΔΑ

Με προεδρικό διάταγμα θα ορίζεται μια περιοχή εθνικό πάρκο

Με Προεδρικό Διάταγμα, και όχι με υπουργική απόφαση, γίνεται ο χαρακτηρισμός μιας περιοχής ως Εθνικού Πάρκου σύμφωνα με το Σύνταγμα, όπως έκρινε το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας. 

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή του Δικηγορικού Συλλόγου της Θεσσαλονίκης, που υποστήριζε ότι η υπουργική απόφαση του 2008 θα υποβαθμίσει το καθεστώς προστασίας των λιμνών Βόλβη, Κορώνεια και Μακεδονικά Τέμπη ως Εθνικό Πάρκο.  Οι λίμνες αυτές αποτελούν υγροβιότοπους διεθνούς ενδιαφέροντος και έχουν συμπεριληφθεί στη σύμβαση  “Ραμσάρ” (σύμβαση για τους Υγροτόπους Διεθνούς Σημασίας ως Ενδιαιτήματος για τα Υδρόβια Πτηνά).

caffeine adv2020b

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν μη νόμιμη την επίμαχη τροποποιητική  υπουργική απόφαση του 2008, καθώς  η αρχική του 2004 είχε προσωρινή ισχύ  για μια τριετία και έπρεπε στην συνέχεια να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα, κάτι όμως που δεν έγινε. Έτσι, το Συμβούλιο της Επικρατείας αναπέμπει στα αρμόδια υπουργεία την υπόθεση προκειμένου να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα χαρακτηρισμού των εν λόγω λιμνών ως Εθνικό Πάρκο.

neratzoulis neo

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button