ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Στα δέκα χρόνια η διάρκεια των διαβατηρίων

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Διπλασιάζεται η χρονική ισχύ των ελληνικών διαβατηρίων, από 5 σε 10 χρόνια.

Πρόκειται για εφαρμογή της νομοθετικής ρύθμισης που ψηφίστηκε πρόσφατα, με την οποία διπλασιάζεται η χρονική ισχύς των διαβατηρίων σε 10 χρόνια από την έκδοση τους, τόσο των ενηλίκων, όσο και των ανηλίκων που έχουν συμπληρώσει τα 14 έτη.

“ΧΡΥΣΟΣ

Με αυτή τη ρύθμιση, σημειώνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μειώνεται κατά τουλάχιστον 56.544.000 ευρώ το κόστος για την κατασκευή νέων εγγράφων (διαβατήρια, ταυτότητες, διπλώματα οδήγησης, κλ.π.), γι’ αυτό ματαιώνεται ο διαγωνισμός για την σύμβαση και θα προκηρυχθεί νέος, με τα καινούργια δεδομένα.

Επίσης, σημειώνει το υπουργείο, με τη νέα διάταξη η χώρα μας εναρμονίζεται με τα διεθνή πρότυπα διάρκειας ισχύος των διαβατηρίων, ενώ αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού για τη μείωση της γραφειοκρατίας και την εξοικονόμηση επιπλέον ένστολου προσωπικού, για να διατεθεί σε υπηρεσίες ασφαλείας των πολιτών.

“IN_AND_OUT


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button