ΕΛΛΑΔΑ

Στα χέρια των δήμων περνά η διαχείριση των σκουπιδιών

Στα χέρια των δήμων περνάει πλέον η διαχείριση των σκουπιδιών. Ο νέος αναθεωρημένος Εθνικός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων -που αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα- καθιερώνει την εκπόνηση τοπικών δημοτικών σχεδίων διαχείρισης των αποβλήτων στα όρια κάθε δήμου, δίνοντας έμφαση στη διαλογή από την πηγή των ανακυκλώσιμων υλικών.

Σύμφωνα με Τα Νέα, με τον τρόπο αυτόν οι δήμοι μπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι της ανακύκλωσης, μειώνοντας τις ποσότητες των σκουπιδιών που καταλήγουν στη Φυλή και σε άλλους χώρους διάθεσης αστικών αποβλήτων.

caffeine adv2020b

Πλέον, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται, οι δήμοι θα είναι αυτοί που κατά κύριο λόγο θα διαχειρίζονται όλο τον κύκλο της επεξεργασίας και αξιοποίησης των απορριμμάτων. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να συνεργάζονται και με κοινωνικές επιχειρήσεις όλων των μορφών. Για παράδειγμα θα μπορούσε μια ομάδα ανέργων να κάνει μια προγραμματική σύμβαση με τον δήμο για το θέμα της ανακύκλωσης.

Το επόμενο στάδιο είναι η εναρμόνιση των Περιφερειακών Σχεδιασμών Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) με τον νέο Εθνικό Σχεδιασμό (ΕΣΔΑ).

neratzoulis neo

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button