ΕΛΛΑΔΑ

Σκότωσαν με ψαροντούφεκο τον «Κωστή», τη φώκια – μασκότ της Αλοννήσου

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση για την προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, MOm, καταγγέλλει ότι ανθρώπινο χέρι σκότωσε τον «Κωστή», τη νεαρή φώκια – σύμβολο της Αλοννήσου.

Η νεαρή φώκια «Κωστής» θανατώθηκε στην Αλόννησο από ψαροντούφεκο, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε ανάρτηση στο Facebook η μη κυβερνητική οργάνωση για την προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, «MOm».

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

«Δυστυχώς για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η ανθρώπινη κακία και βλακεία δεν έχει όρια! Σήμερα ειδοποιηθήκαμε ότι η νεαρή αρσενική φώκια “Κωστής” (μασκώτ της Αλοννήσου τους τελευταίους μήνες) είναι νεκρή από ανθρώπινο χέρι. Το αθώο και ανυποψίαστο ζώο, όπως διαπιστώσαμε, χτυπήθηκε επί τούτου με ψαροντούφεκο που έφερε καμάκι μεγάλου διαμετρήματος για αυτόν ακριβώς τον σκοπό!

Το γεγονός έχει λυπήσει βαθύτατα και αγανακτήσει όχι μόνο τους ανθρώπους της MOm αλλά και όλους τους ευαισθητοποιημένους κατοίκους και επισκέπτες της Αλοννήσου που είχαν την τύχη να θαυμάσουν τον “Κωστή”. Αυτός που το έπραξε προφανώς δεν έχει το ελάχιστο θάρρος να εμφανιστεί και να αναλάβει την ευθύνη της ανοησίας του.

swell adv 2021

Για αυτό και καθώς η συγκεκριμένη πράξη εκτός από ανήθικη είναι και κακουργηματική, καλούμε:
Τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν άμεσα δράση ώστε να βρεθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι ένοχοι.
Όποιον πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με το συγκεκριμένο αποτρόπαιο γεγονός να το γνωστοποιήσει άμεσα στις λιμενικές αρχές.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Η MOm θα προχωρήσει από την πλευρά της σε κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου», ανέφερε η οργάνωση στην ανάρτησή της.


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button