ΕΛΛΑΔΑ

Σκηνικό έντασης από τους Τούρκους στα Ιμια – Τουρκικά πλοία περιπολούν στην περιοχή (video)Λίγα εικοσιτετράωρα πριν τη μαύρη επέτειο των Ιμίων, η Τουρκία και τα Μέσα Ενημέρωσης της γείτονος, στήνουν σκηνικό έντασης στη περιοχή.

Οπως μεταδίδουν τις τελευταίες ώρες τα μεγαλύτερα δημοσιογραφικά δίκτυα της Τουρκίας, όπως η Hurriyet, το CNN Turk, η Milliyet και η Sabah, από χθες το απόγευμα στα Ιμια εστάλησαν τρία θωρηκτά πολεμικά πλοία και μια τουρκική ακταιωρός προκειμένου να περιπολούν τη μικρή νήσο και να αποτρέψουν «ελληνικές προκλήσεις».

Αναφέροντας «ελληνική πρόκληση», τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης εννοούν την προσέγγιση των Ιμίων για την κατάθεση στεφάνων.

Πολλοί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς της Τουρκίας έχουν στείλει συνεργεία στα παράλια, μεταδίδοντας εικόνες από τα τουρκικά πλοία που «περιπολούν» την περιοχή.

Στα δημοσιεύματα, μάλιστα, τονίζεται ως επιτυχία του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας ότι τη Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου -ημέρα που το 1996 ξεκίνησαν τα γεγονότα, με την υποστολή της τουρκική σημαίας στα Ιμια, «οι Ελληνες δεν πλησίασαν»

Τα ειδησεογραφικά δίκτυα της Τουρκίας σημειώνουν ότι τα μέτρα ασφαλείας θα συνεχιστούν και θα συμμετάσχουν, πέραν του Πολεμικού Ναυτικού, και δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος της Αλικαρνασσού (Μπόντρουμ).

Το ζήτημα τις τελευταίες ώρες «φουντώνει» και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter, με Τούρκους χρήστες να καυχιούνται για τη μη κατάθεση… στεφάνου, τη Δευτέρα, και να αναπαράγουν τα βίντεο από τα τουρκικά πλοία στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close